CHP'li vekiller Sur'a sokulmadı

CHP'li vekiller Sur'a sokulmadı

Sur'da 24 gündür yaşananları yerinde incelemek üzere Diyarbakır'a gelen CHP'li kadın milletvekilleri, Sur'a girmek isteyince polis engeli ile karşılaştı.

Sokağa çıkma yasakları sonucu ortaya çıkan duruma dikkat çekmek ve yaşanan mağduriyetleri yerinde incelemek üzere CHP'li 6 kadın milletvekili, Diyarbakır'a geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Elif Doğan Türkmen, Melike Basmaci, Nurhayat Kayisoglu, Gamze İlgezdi ve Zeynep Altıok'tan oluşan heyet, önce CHP İl Örgütü binasında Sur mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından CHP heyeti, Şeyh Said Meydanı'na geçti. Buradan Sur'da yasağın sürdüğü 6 mahalleye geçmek isteyen CHP'li heyete, polisler tarafından izin verilmedi. 

Yapılan görüşmeler üzerine vekillerin sadece meydanın çevresindeki esnaflarla görüşmelerine izin verildi. 

Bir süre bazı esnaflarla yapılan görüşmeler sonrası kısa bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "En temel yaşam hakkı mücadelesini veren Sur halkı için buraya geldik. Sur'a girilmemize izin verilmedi. Türkiye'de bir insanlık köprüsü olan Tahir Elçi'nin yaşamını yitirdiği Dört Ayaklı Minare'nin orayı ziyaret etmek istedik. Her an canlarımızı kaybediyoruz. Siyaset ile çözüm aranması gerekir. Toplumsal barışın sağlanması için bu gerekiyor. Canları tehdit altında olan tüm vatandaşlarımızın kaybının bitmesi için buradayız" diye konuştu. 

Yapılan açıklama sonrası heyet, evlerini terk etmek zorunda kalan bazı ailelerle görüşmek üzere meydandan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.