CHP’li vekil adaylarından ihale tepkisi 

CHP’li vekil adaylarından ihale tepkisi 

CHP Hakkari Milletvekili adayları Şükrü Çivi ile Melek Çallı Karayolları ihalelerinde Hakkarili müteahhitlere davetiye gönderilmemesine tepki gösterdi.

YüKSEKOVA HABER 
 
HAKKARİ - Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’nın (HATSO) ardından CHP Hakkari  Milletvekili Adayları Şükrü Çivi ile Melek Çallı da  Van Karayolları 11.Bölge Müdürlüğü’nde yapılan ancak Hakkarili firmaların davet edilmediği ihaleler nedeniyle Karayolu böge Müdürlüğü yetkililerine tepki gösterddiler. 
 
CHP il binasında konu ile ilgili basın açıklaması düzenleyen Hakkari CHP Milletvekili adayı Şükrü Çivi, ülkenin zor bir süreçten geçtiğinedikkat çekerek, siyasi ve toplumsal sorunlara bir de ihale usulsüzlüğü eklendiğini söyledi. 
 
Kamu kaynaklarının etkin ve verimli şekilde kullanılmasının şeffaf ve adil bir şekilde yapılacak ve rekabeti sağlayacak bir zeminde sağlanabileceğine dikkat çeken Çivi, şeffaflık, saydamlık ve hesap verebilirliğin demokratik hukuk devletinin temel yapı taşlarından biri olduğunu ifade etti. 
 
Karayolları 11. Van Bölge Mmüdürlüğü’nün Hakkâri ve ilçelerinde yapılcak işler için her türlü yeterliliğe, mali-teknik ve ekonomik donanıma, alt yapıya sahip olan Hakkârili esnaf ve iş adamları devre dışı bıraktğını 
savunan Çivi, kamu kaynaklarını zarara uğratarak ve rekabet ortamının oluşmasının engellendiğini söyledi. 
 
Karayolu Bölge Müdürlüğü yetkililerinin bu ihaleleri bazı firmalara peşkeş çekerek davetiye gönderdiğini ve ihaleler kendilerine yakın firmalara astronomik rakamlarla doğrudan verdiğinin ileri süren Çivi, daha önce normal açık ihale usulü ile yapılan birçok ihalenin yüzde 44 ile 49 oranlarında kırıma gidildiğini bununda hazine için büyük bir kazanç anlamına geldiğinin belirtti. 
 
Hakkari’li esnaf ve iş adamlarının ekonomik dar boğaza sürüklendiğini ifade eden Çivi, Hakkari’nin  kaynaklarının pervasızca heba edildiğin, ihalelerin davetiye usulü ile yandaş firmalara peşkeş çekildiğini kaydetti. 
 
Çivi sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Van karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan en son örneği 02.10.2015 tarihinde Hakkari Çukurca arası Olgunlar Cemka Köprü yapım işi eklendi.  Yapılan işin durdurulmasını yetkililerden bekliyor sorumluluğu bulunanların hesap vermesi için konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu bilgisine saygıyla duyurup, yasa, kural ve vicdana sığmayan bu usulsüzlüğün Cumhuriyet Savcılığına, halkımıza ve kamuoyuna şikayet ediyoruz. Hakkârili işadamları kendi bölgesinde, memleketinde iş ve yatırımlarla kalkınmaya öncülük yapmak istiyoruz. Önümüzü tıkayanlarla demokratik yollardan mücadele etmeye devam edeceğiz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.