CHP’li milletvekilleri Genel Kurulu terk etti

CHP’li milletvekilleri Genel Kurulu terk etti

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik teklifin ikinci tur görüşmeleri yapılıyor. CHP’li bir grup milletvekili, Meclis Başkanı’nı laiklikle ilgili açıklamalarını protesto ederek Genel Kurul’u terk etti.

Meclis Genel Kurulu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmelerini yapmak üzere toplandı.

Meclis’teki oturum saat 10.00’da başladı. Oturumda, maddeler üzerinde görüşmeler yapılmayacak.

CHP’liler Meclis’i terk etti

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, daha önce laiklikle ilgili yaptığı ”Yeni anayasada laiklik tarifi olmamalı” açıklamaları nedeniyle CHP’liler Meclis’i terk etti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis Başkanı’nın laiklik sözlerini hatırlatarak, ”Bugüne kadar bu sözlerinizi düzeltecek veya özür dileyecek bir açıklamanız olmadı. Bu oturumu sizin yönetmenizi uygun görmüyoruz. Hakkınızda laikliğe aykırı davranışlar nedeniyle fezleke gelmedi dolayısıyla fezlekelerin kaldırılmasını öngören bir fezlekenin yapıldığı birleşimi sizin yönetmenizi uygun bulmuyoruz” dedi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı protesto eden bir grup CHP’li milletvekili, ”Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları atarak TBMM Genel Kurulu’nu terk etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.