CHP'li Gök: Yumurtalı saldırı Gökçek'in organizesi

CHP'li Gök: Yumurtalı saldırı Gökçek'in organizesi

CHP'nin Antalya'da girdiği kampa dair soruları yanıtsız bırakan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Kılıçdaroğlu'na Ankara'da yapılan yumurtalı saldırıyı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in organize ettiğini söyledi.

Antalya'daki CHP kampında basına değerlendirmelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dönük Ankara'da bir asker cenazesinde gerçekleşen yumurtalı protestoya dair konuştu. CHP'nin ikinci gününde devam eden toplantısına ilişkin soruları cevapsız bırakan Gök, yumurtalı protestodan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i sorumlu tutarak, Gökçek'in saldırıyı organize ettiğini söyledi. 

Gökçek için "Korkak ve aciz adam" tabirini kullanan Gök, Gökçek'in belediyede usulsüzlüklere imza attığını belirterek "İçişleri Bakanı Başbakan ne yapıyor. Neden susuyorlar. Gerçi ortada bir başbakan da yok. Soruşturulmasını istedik" diye konuştu. Önümüzdeki günlerde yumurtalı saldırganın Melik Gökçekle ilişkisini de açıklayacaklarını belirten Gök, Gökçek'in cemaat ile ortak hareket ettiğini belirtti. Paralel Devlet Yapılanmasına ilişkin soruşturmada Gökçek'in de yargılanması gerektiğini belirten Gök, savcıları göreve çağırdığını ifade etti. Gök, Bülent Arınç ile Gökçek arasındaki tartışmayı hatırlatarak, Gökçek için "Şerefini ve haysiyetini koruyamayan bir kişidir" dedi.

Gök, gazetecilerin toplantıya ilişkin sorularını ise yanıtlamaktan kaçındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.