CHP’li Eren Erdem: Savcılık tarafından uçaktan indirildim

CHP’li Eren Erdem: Savcılık tarafından uçaktan indirildim

CHP’li vekil Eren Erdem, Atatürk Havalimanı’nda savcılık talimatıyla uçuşunun engellendiğini duyurdu.,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Atatürk Havalimanı’nda savcılık talimatıyla uçuşunun engellendiğini açıkladı.

Erdem, Twitter hesabından şunları paylaştı:

“Şu an havaalanında alıkonmuş durumdayım. Savcılık talimat vermiş, yasağım olmadığı halde uçuşum engellendi.”

“An itibariyle, “ölüm tehtidleri nedeniyle” yurtdışında yaşayan ailemi bayramda ziyaret etmek için uçağa bindim, savcı kararıyla indirildim!

Eren Erdem, havalimanında gazetecilere ise şu açıklamayı yaptı:

“Hiçbir tebligat göstermeden, savcılık talimatıyla uçaktan indirildim, havalimanında alıkonuldum.

“Yurtdışına çıkış yasağı olmayan birinin bir yurt dışı seyahatinin engellenmesi hem de uçaktan indirilerek alıkonması kabul edilebilir bir durum değildir.

“Bu tutumlar, bu işgüzar tavırlar, yargı mensuplarının böyle davranışları Türkiye’de her toplum kesiminin yargıya olan güvenini azaltacaktır.

“Şuan da burada bekletiliyoruz. Uçağımız da kaçmış oldu böylece. Yurtdışına çıkışımız böylece engellenmiş oldu. Bekletiliyoruz, haber bekliyoruz.”

Bozdağ: Bir yanlışlık yapılmış

Erdem’in havalimanında alıkonulması ve uçaktan indirilmesi üzerine CHP’li yöneticiler Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.

CHP TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşerek durumu anlattılar.

Bakan Bozdağ, CHP’li yöneticilere “Milletvekiline böyle bir usül uygulanamaz, bir yanlışlık yapılmış, bir usül hatası yapılmış konuyla ilgileniyorum. Gerekli talimatları veriyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.