CHP’li Belediye Başkanı: Kayyumla değil, Sur halkıyla kardeşiz

CHP’li Belediye Başkanı: Kayyumla değil, Sur halkıyla kardeşiz

Kayyum atanan Sur Belediyesi’yle ‘kardeş’ olan Seferihisar Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, “Kayyum halkın iradesine darbedir, bu darbe bizim Sur halkıyla kardeşliğimizi bozamaz” dedi.

24’ü Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediyesi olmak üzere 28 belediyeye kayyum atanmasına bir tepki de Sur Belediyesi ile kardeş belediye olan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi.

“Kayyum halkın iradesine darbedir. Bu darbe bizim Sur halkıyla kardeşliğimizi bozamaz” diyen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Halk cezalandırılıyor”

“Darbenin izlerinin silinmesi için hukuk ve demokrasiden uzaklaşma yolu seçildi. Bu son derece tehlikeli ve yanlış bir yol. Bununla demokrasiyi, barışı, hukuku üstün kılamazsınız. OHAL koşulları bahane edilerek hukuk üstünlüğünden ayrılmak ülkede derin yaralara yol açar.

“Kayyum halkın iradesine karşı yapılmış bir darbedir. Bu belediyelere oy verenlere karşı çok büyük haksızlık yapılıyor. Kayyum atanan belediyelerin ‘teröre çanak tuttukları’ iddiaları ispatlanmadıkça gerçekleştirilen uygulamalar keyfi olacaktır. Siz belediyelere kayyum atayarak, belediye başkanını seçen halka ceza kesmiş oluyorsunuz.

“OHAL uygulamaları darbenin izlerini silmez”

“OHAL uygulamaları ile darbenin izleri silinemez. Demokrasiden uzaklaştıkça gideceğimiz tek yer var faşizm ve diktatörlüktür. Bu on yıllardır verilen demokrasi mücadelesine bir çırpıda sünger çekmek ve bu demokrasi mücadelesini gömmek anlamını taşıyor.

“Kayyumlar kutuplaşmayı derinleştirecek”

“Yeni kayyum sinyalleri veriliyor. Atanacak yeni kayyumlar toplumda iki zıt kutba neden olacak. Yenikapı mitinginde herkesin birbiriyle kucaklaşacağı söylemleri vardı. Bu kutuplaşmaların bırakın giderilmesi keskinleşmesi için her türlü adım atılıyor. Kayyumlardan geri adım atılmayıp, bu uygulamalardan vazgeçilmezse ne yazık ki kutuplaşmanın daha da derinleşmesini hep beraber yaşayacağız.

“Faşizm kurumlaşacak”

“Bütün bu yapılanların faşizmin kurumlaşması sonucunu doğuracağını düşünüyorum. Darbe öncesi ve sonrasında biz bu coğrafyada gördük ki gerçekten birbirimize sımsıkı sarılmaktan başka çaremiz yok. Hükümetin bir an önce bütün yanlışlardan dönerek tam darbe sonrasında yapmaya başladığı gibi herkesi kucaklayacak ve tekrar barış sürecini hakim kılacak adımlar atmasını bekliyorum.

“Kayyumlara seyirci kalınırsa bu uygulama yaygınlaşacak”

“Sur Belediyesi ile kardeş belediyeyiz. Biz kayyumla kardeş değiliz. Çünkü biz belediye başkanları olarak halklarımızın iradesi sonucunda böyle bir uygulamayı yapmıştık.

“Sur halkıyla kardeşliğimiz devam edecek. Kayyumlar gelir geçer ama o halk orda yaşadıkça, bu halk burada yaşadıkça dostluğumuzu kimsenin bozmaya gücü yetmez. Kayyum darbesi kardeşliğimizi bozamaz.

“Kayyumlara seyirci kalınması durumunda bu uygulama daha da yaygınlaşacak. Bu nedenle bir an önce önlem alınması ve gereken adımların atılmaya başlaması gerek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.