CHP'den Yüksekovalı ailelere yardım

CHP'den Yüksekovalı ailelere yardım

CHP, 52 gündür sokağa çıkma yasağının uygulandığı Yüksekova’dan göç edip Hakkari’ye yerleşen ailelere gıda yardımı yapıyor. CHP İl Başkanlığının organizesinde gerçekleşen yardımda şuana kadar 2 bin 500 aileye yardım kolisi dağıtıldı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Yüksekova’daki sokağa çıkma yasağı devam ederken, yasak nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce ailenin mağduriyeti ise sürüyor. İlçedeki yasak nedeniyle Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı Yüksekova ilçesinde yaşananlarla ilgili bir rapor sunmuştu.

Karahanlı raporunda, Kılıçdaroğlu’na 13 Mart tarihinde Yüksekova ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle binlerce ailenin evlerini terk ederek başta Hakkari ve Van olmak üzere çevre il, ilçe ve köylere yerleştiğini ve zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini aktarmış, ailelere acil yardım yapılması çağrısı yapmıştı.

CHP il yönetiminin talebi üzerine, 13 Nisan tarihinde Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak başkanlığındaki bir CHP heyeti temaslarda bulunmak üzere Hakkari’ye gelmiş heyet Yüksekova’ya alınmamıştı.

Hakkari’ye gelen CHP heyetinin tespitleri doğrultusunda, ailelere dağıtılmak üzere 3 TIR gıda kolisi Hakkari’ye getirildi. Kent merkezine yerleşen Yüksekovalı ailelerden ikametgah ve kimlik fotokopisi alan CHP İl Başkanlığı çalışanları, daha sonrada ailelere gıda yardımlarını dağıtmaya başladı.

İzdihamın yaşanmaması için büyük çaba harcayan CHP İl Başkanlığı çalışanları, kontrollü bir şekilde yardım dağıtımını sürdürüyor.

Dağıtılan yardımlara ihtiyaçları olduğunu ifade eden aileler, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP Hakkari İl Başkanı Karahanlı’ya teşekkür ettiler.

CHP İl Başkanlığı yetkilileri ise şu ana kadar 2 bin 500 aileye gıda dağıtıklarını ve yardımların kademeli olarak süreceğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.