CHP’den akademisyenlere destek

CHP’den akademisyenlere destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirdiği akademisyenlere ilişkin CHP’nin akademisyenlerin yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir bildiriye imza atan akademisyenlere yönelik sözlerini eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, akademisyenlerin yaptığı çağrının yanında olduklarını açıkladı.

Tanrıkulu, “Kimse özgür düşüncenin, bilimin odağı olan akademisyenlerden biat beklememelidir. Erdoğan akademisyenleri kendisine biat eden yandaşları zannediyor herhalde. Bu akademisyenler ve aydınlar barış talep etmişlerdir, silaha ve çatışmalara son verilmesini istemişlerdir, biz bu çağrının yanındayız. Bu akademisyenler kimseyi çatışmaya çağırmadı, istedikleri tek şey ölümlerin, çatışmanın son bulması” dedi.

Akademisyenlerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydeden Tanrıkulu, “Kullandıkları ifade özgürlüğüdür, Türkiye’nin bir sorunu hakkında düşüncelerini ifade etmişlerdir. O düşüncelerinden dolayı akademisyenleri yok saymak, hain ilan etmek hiçbir demokraside kabul edilebilir bir şey değildir” diye konuştu.

“TRT KAMU YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN BİR KURUM OLMASI LAZIM”

CHP’nin TRT ile ilgili verdiği kanun teklifinin hatırlatılması üzerine Tanrıkulu, “TRT kamu yayıncılığı yapması gereken bir kurum olması lazım. Ancak tarafsız, bağımsız niteliğinden uzaklaşmış, doğrudan hükümetin yayın organı haline dönüşmüştür. Bunun finansmanı da hepimizin verdiği vergilerden oluşmaktadır. Kamu yayıncılığı sıfatını yitiren bir kuruma vatandaşlarımızın kendi cebinden katkı sunmasını istemeyiz. Hem bizden vergi alacaksınız hem de bir siyasi partiye hizmet edeceksiniz, böyle olmaz” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.