CHP’’den adliyeye siyah çelenk

CHP’’den adliyeye siyah çelenk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Başkanlığı 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyaları hakkında verilen takipsizlik kararına tepki amacıyla adliyeye siyah çelenk bırakıldı.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - CHP, 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarına takipsizlik kararı verilmesini Türkiye genelindeki tüm adliye binalarına siyah çelenk bırakarak protesto ederken, CHP Hakkari İl Başkanlığı da kararı protesto etmek için Hakkari adliyesinin önüne 'Adaletin Kara Günü' yazılı siyah çelenk bıraktı.

Burada bir açıklama yapan CHP Hakkari İl Başkanı Mehmet Baş, Türkiye’de son dönemlerde yaşanan hukuksuzluk ve adaletsizliklere tepki göstermek amacıyla bütün CHP il örgütlerinin yaptığı gibi kendilerinin de adliyeye ‘Adalatin Kara Günü’ yazılı siyah çelengi bıraktıklarını söyledi.

Baş, takipsizlik kararına itiraz ettiklerini vurgulayarak," Parti olarak bu kararın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne de başvuracağız. Türkiye'de Kenan Evren darbe döneminin yasaları tekrar hayata geçirilmeye çalışılıyor. Biz hukukun üstünlüğüne inanan bir siyasi partiyiz. Bağımsız bir yargı istiyoruz. Adaletse herkes için adalett istiyoruz” dedi.

Kar yağışı altında adliye önüne siyah çelenk bırakan CHP il Başkanı Mehmet Baş ve CHP il yöneticileri daha sonra sonra adliyeden ayrıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.