CHP, OHAL kararını açıkladı

CHP, OHAL kararını açıkladı

CHP'li Bülent Tezcan OHAL Tezkeresine parti olarak karşı çıktıklarını belirterek 'Hayır' oyu kullanacaklarını söyledi.

OHAL Tezkeresi görüşmelerinde CHP adına konuşan Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, OHAL'in parlamentoyu devre dışı bırakacağını, yetkileri sadece iktidarda toplamayı hedefleyen bir yönetim olduğunu söyledi.

Tezcan OHAL'in darbe girişimine engellemek için sokağa çıkan vatandaşların oluşturduğu ruha zarar vereceğini savunarak şöyle konuştu: "OHAL o gece oluşan direniş ruhuna zarar verir. Bu parlamento içinde oluşan birlikte mücadele etme iradesine zarar verir. Bunu yaşatalım. Biz CHP olarak bu darbecilerle bu çeteyle onların devlet içindeki uzantılarıyla vereceğiniz mücadeleye destek verecek. Parlamentoya getireceğiniz bütün düzenlemelere destek vereceğiz. Bunlarla mücadele ederken demokrasiyi kurtarmanın yolu büyütmenin yolu olağan yöntemler kullanarak hukukun içinde mücadele etmektir. Biz CHP olarak OHAL'e gerek olmadığını, parlamentonda dayanışma içinde bu süreci yönetebileceğimizi, TBMM'nin bu süreçte devrede olması gerektiğini, OHAL'in iktidara yaramayacağı, Türkiye'ye faydası olmayacağını bu nedenle OHAL tezkeresine karşı çıktığımızı ve hayır dediğimizi belirtmek isterim." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.