CHP o KHK için AYM’ye başvurdu

CHP o KHK için AYM’ye başvurdu

CHP, OHAL ilanından sonra Bakanlar Kurulu tarafından çıkartılan kararnamelerden 668 sayılı 2. Kararnamenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP olarak OHAL ilanından sonra Bakanlar Kurulu tarafından çıkartılan kararnamelerden 668 sayılı 2. Kararnamenin tüm hükümlerinin iptali için AYM'ye başvuruda bulunduklarını açıkladı.

CHP, başvuruyu, Anayasa Mahkemesi'nin KHK'larla ilgili 1991 tarihli iki kararı ile 2003'teki kararına dayandırdığını açıkladı.

Anayasa'nın 148. maddesine rağmen, kimi hukukçular da başvuru yapılarak, bu konudaki kararın AYM'nin değerlendirmesine bırakılabileceğini söylüyor.

OHAL KHK'larının, konu ve zaman bakımından anayasal sınırları aştığını belirten bu hukukçular, bunlara karşı AYM'de iptal davası açılabileceğini, çünkü 148. maddenin ancak 'Anayasa'ya uygun olarak hazırlanmış' KHK'lar için geçerli olduğunu söylüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.