CHP heyeti Yüksekova'da incelemelerde bulundu

CHP heyeti Yüksekova'da incelemelerde bulundu

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ve İl Yönetimi Yüksekova’da birtakım incelemelerde bulundu.

YÜKSEKOVA - Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmen kalkmasıyla ilçeye ziyaretler sürüyor. CHP Van İl Başkanı Kurukcu ve beraberindeki heyet, incelemelerde bulunmak üzere Yüksekova'ya geldi.

'Yüksekova’nın tablosu içler acısı'

Ziyaretleri sonrası bazı değerlendirmelerde bulunan CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu gördükleri manzaranın pek iç açıcı olmadığını, ilçenin baştan aşağı enkaza döndüğünü, ilçede maddi hasarın büyük olduğunu ve ilçenin yeniden toparlanmasının uzun yıllar alacağını kaydetti.

Yüksekova'da yaşanılanların yalnızca Yüksekova'yı ilgilendirmediğini, başta Van olmak üzere tüm çevre illeri de yakından ilgilendirdiğini belirten Kurukcu, "Dün Van’da bugün Yüksekova’da mağduriyet var. Dün Yüksekova Van’ı nasıl hissettiyse bugün Van da aynı şekilde Yüksekova’yı hissediyor. Dün Yüksekova Van’a nasıl kapılarını sonuna kadar açtıysa bugün Van da aynı şekilde Yüksekova’ya kapılarını açmıştır" dedi.

'CHP olarak Yüksekova mağduriyetine kayıtsız kalmayacağız'

Kurukcu Yüksekova halkının yaralarını sarmak, onlara yanlarında olduklarını hissettirmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. Kurukcu son olarak Ramazan ayı dolayısıyla Van’da yaşayan Yüksekovalılar ve Yüksekova’daki mağdur aileler için Ramazan ve Ramazan Bayram'ında gıda ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde girişimde bulunduklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum