ÇHD'li Aslan: Mesleğimizi sahiplenmeye devam edeceğiz

ÇHD'li Aslan: Mesleğimizi sahiplenmeye devam edeceğiz

ÇHD'li Oya Aslan, "ÖHD'li ve ÇHD'li avukatları hedef göstererek aslında bizim daha çok görünür olmamıza neden oluyorlar. Avukatlık mesleğimizi sahiplenmeye devam edeceğiz, bizi hedef gösterenlere karşı hukuk mücadelesi başlatacağız" dedi.

ÖHD'li avukatların medya-siyaset-yargı kıskacında bir hedef haline getirilmesine tepki gösteren Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) yöneticilerinden ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Oya Aslan, sadece duruşma salonlarına sıkıştırılmış bir avukatlık pratiği istendiğine dikkat çekerek hem ÖHD'nin hem de ÇHD'nin devrimcilerin, yurtseverlerin avukatlığını yaptığını ve buna da devam edeceklerini söyledi.

Avukatlık mesleğinin bir hak arama ve mücadele mesleği olduğunu belirten Aslan, "Avukatlara avukatlığı öğretmeye çalışıyorlar ve mahkeme salonundan çıkan bir avukatlık istemiyorlar. Nerede direniş hakkı varsa biz bu tüm hakların savunuculuğunu yapmaya devam edeceğiz. İşte bu hakları savunmamıza yönelik bir öfke var. Herkes ya AKP taraftarı olsun ya da sussun diye isteniyor. ÖHD'li ve ÇHD'li avukatları hedef göstererek aslında bizim daha çok görünür olmamıza neden oluyorlar. Bir sürü genç avukat bizim gibi mücadele edenlerin avukatlığını yapmak istiyor. Avukatlık mesleğimizi sahiplenmeye devam edeceğiz. Bizi hedef göstermeleri onların düşündüğünün aksine bir etki yapıyor. Biz yine de bizi hedef gösterenleri hem teşhir edeceğiz, hem işimizi sahiplenmeye devam edeceğiz hem de bizi hedef gösterenlere karşı hukuk mücadelesi başlatacağız" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.