ÇHD: Neyi kurtardınız?

ÇHD: Neyi kurtardınız?

ÇHD, dün yaşanan olaya ilişkin bir açıklama yaparak, “Neyi kurtardınız, adını açıklamak istemediğiniz katliamcı polislerinizi mi?” dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) dün Çağlayan Adliye’sinde yaşanan olayın ardından odadaki herkesin hayatını kaybetmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

ÇHD’nin Facebook sayfası üzerinden yaptığı Açıklamada, “Neyi kurtardınız, kimi kurtardınız? Adliyenin taş duvarlarını mı yoksa adını açıklamak istemediğiniz katliamcı polislerinizi mi?” ifadeleri kullanıldı.

“Bugün günlerden bir kez daha Berkin Elvan…” diye başlayan açıklamada, “Berkin’i katleden polisler hala dışarıda, kim oldukları biliniyor ancak açıklanmıyor, avukatların türlü çabalarıyla dosya da bir takım gelişmeler yaşansa da iktidar eliyle tüm çabalar öteleniyor” denildi.

ÇHD açıklamanın devamında özetle şu ifadelere yer verildi:

‘Öldürebilecekken, öldürmediler’

“İşte bugün tam da bu nedenle dosyanın Savcısı Mehmet Selim Kiraz DHKC militanları tarafından rehin alındı. Talepleri çok açıktı, Berkin’in katilleri belli, açıklayın! Şafak Yayla, Bahtiyar Doğruyol, saatlerce beklediler, savcıyı rahatlıkla öldürebilecekken öldürmediler.

Bir devletin kendi savcısını, evet, kendi Cumhuriyet Savcısını bu kadar kolay gözden çıkarabileceğini düşündüler muhakkak, çünkü tanıktılar devletin yakın tarihindeki katliamlarına.”

‘Tanıdık açıklama’

“Devlet yetkililerinin katliamdan sonra yaptığı açıklama tanıdık bir açıklamaydı. “Operasyon başarı ile tamamlandı.”

‘Yine avukatlar hedef gösterildi’

“Şimdi soruyoruz, iki genci ve kendi Cumhuriyet Savcınızı silahla tarayarak gerçekleştirdiğiniz ve neticeten hepsini öldürdüğünüz bir operasyon başarı mıdır? Neyi kurtardınız, kimi kurtardınız? Adliyenin taş duvarlarını mı yoksa adını açıklamak istemediğiniz katliamcı polislerinizi mi?

Bu noktada hemen her gün insanlık suçu işleyen, hile ile yalanla, hırsızlıkla kirli pazarlıklarla yönettiğiniz bu ülkede, cumhurbaşkanı ve başbakan yine avukatları hedef gösterdi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.