'Cezaevinde başkanlar için hazırlık'

'Cezaevinde başkanlar için hazırlık'

Van'da yapılan operasyonda tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile 9 Kürt siyasetçinin tutuklanacaklarının günler öncesinde bilindiği iddia edildi.

VAN -Siyasetçiler gözaltına alınmadan 5 gün Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nde odaların boşaltıldığı ve "başkanlar bu odalara gelecek" şeklinde sözlerin cezaevi koğuşlarına kadar yansıdığı belirtildi. 

Mahkemece önceki gün tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve Kürt siyasetçilerin tutuklanmasının günler öncesinde bilindiği iddia edildi. Siyasetçiler gözaltına alınmadan 5 gün önce Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nde odaların boşaltıldığı ve "Başkanlar bu odalara gelecek" şeklinde söylemlerin cezaevi koğuşlarına kadar yansıdığı iddia edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa bir süre önce "Van'ı istiyorum" açıklamaları ve son olarak AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin Muş'ta yaptığı açıklama, Van'da operasyon yapılacağının sinyallerini vermişti. Tanrıverdi açıklamasında, "BDP'li belediye başkanlarına baktığımızda dağa destek vermek anlayışında oldukları için maalesef bulundukları şehirde, insanlara hizmet verememektedirler. Ancak özellikle BDP'li belediyelerin yöneticilerinin, başkan ya da idarecilerinin KCK operasyonlarıyla içeri alındıklarını ve suçlu olarak tutuklandıklarını görüyoruz. Bunların işbaşında görev yaparken kanuna aykırı çalışmalar yaptığını bunlardan anlıyoruz. Dolayısıyla bunlar siyasi bir operasyon değildir. Yargının operasyonudur. Yargı kim suç işlemişse cezasını verecektir. Bu noktada suç işleyenler de kendilerine dikkat etmelidir" diyerek tehdit etmişti. 

Gözaltı ve tutuklama

Yapılan bu açıklamaların hemen ardından kısa bir süre sonra Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP İl Eş Başkanı Mihriban Şah, ilçe belediye başkanları, BDP ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmış, gözaltına alınan 14 kişiden 10'u tutuklanmıştı. Van F Tipi Cezaevi'nde bugün gelen iddia ise operasyonların nasıl yapıldığını gözler önüne serdi. Van F Tipi Cezaevi'nde AKP'li Tanrıverdi'nin konuşmalarından 5 gün önce odaların boşaltıldığı iddia edildi.

Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nde odaların boşaltıldığı ve "Başkanlar bu odalara gelecek" şeklinde söylemlerin cezaevi koğuşlarına kadar yansıdığı tespit edildi. Bu iddialar operasyonların nasıl yapıldığı ve operasyonun kimler tarafından yönlendirildiği de ortaya çıkarmış oldu. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum