Ceylan Üniversite arazilerini dolaştı

Ceylan Üniversite arazilerini dolaştı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapılacak olan Hakkari Üniversitesi kampüs alanları için tahsis edilen arazileri dolaşan Hakkari Üniversitesi Rektörü Ebubekir Ceylan, Üniversite ve Havaalanın yapılmasından sonra Yüksekova’nın çok gelişeceğini söyledi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Öğlen saatlerinde Hakkâri’den Yüksekova’ya gelen Hakkâri Üniversitesi Rektörü Ebubekir Ceylan ilçeye 5 kilometre mesafede bulunan Güçlü Köyü yakınlarına kurulacak olan Fakülte kampusleri için tahsis edilen arazileri dolaşarak bilgi aldı.

Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İrfan Sarı ve Yüksekova Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Çalış'ın da eşlik ettiği Rektör Ceylan, üniversite için tahsis edilen yerlerin çok güzel ve iyi olduğunu söyleyerek, zemin etüt çalışmaları ve diğer çalışmaların başlaması için gerekli tüm çabaları göstereceklerini söyledi.

‘ALT YAPI ÇALIŞMALARINDAN SONRA İNŞAAT ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK’

Yüksekova’ya Havaalanı ve Üniversite yapıldıktan sonra Yüksekova’nın çok gelişeceğinin söyleyen Ceylan,”Geçen seneden bu zemin etüt çalışmaları yapılacaktı. İhalesi yapıldı ama çalışan adam işi bıraktı gitti. Biz de zor durumda kaldık. Bu yüzden çalışmaların en kısa zamanda başlatılması için gelip araziyi dolaştık. Zemin etüt ve diğer alt yapı çalışmalarımız bittikten sonra ilkbaharla birlikte inşaat çalışmalarına başlamayı düşünüyoruz. Araziler gayet uygun ve güzel” dedi.

“YÜKSEKOVA’NIN İLERDE İL OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Yüksekova’da yapımı devam eden havaalanına da değinen Rektör Ceylan, “Yüksekova’daki havaalanı bitirilip üniversitede de yapılırsa Yüksekova çok çok gelişecek. Yüksekova’nın birkaç yıl içinde il olacağını düşünüyorum. Hatta Hakkâri’lilerin çoğu Yüksekova’ya taşınabilir” diye konuştu.

‘ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİNDEKİ ÖĞRENCİLERİMİZİ GERİ GETİRDİK’

Hakkari Üniversitesi olarak Adana Çukurova Üniversitesinde bulunan öğrencileri Hakkâri’ye almayı sağladıklarını da dile getiren Ceylan,”Artık klavuzlarda Hakkari Üniversitesi öğrencisi Hakkari’de okuyacak diye yazılacak. Bundan sonra öğrenciler Hakkâri Üniversitesini tercih edip burada okuyabilirler. Yüksekovalı öğrencilerin de Yüksekova’da okuma şanslarının olması gerekir. Üniversitede mevcut olan fakülteler dışında başka fakülteler açtık ve bunların dışında başka fakülteler de açmayı düşünüyoruz. Ayrıca Kuzey Irak’ın Zaxo Üniversitesinde bazı öğretim görevlileriyle görüştük. Üniversitelerarası değiş tokuş yapabiliriz. Bununla da Üniversitede açılacak olan Kürt Dili Bölümü için hazırlık yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Rektör Ceylan ardından Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odasını ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

1.20130716162603.jpg

2.20130716162640.jpg

3.20130716162703.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum