Ceylan Önkol için anma töreni yapıldı

Ceylan Önkol için anma töreni yapıldı

Barış için Gençlik Dayanışması, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Şenlik köyünde Yayla Karakolu'ndan atılan patlayıcı ile katledilen Ceylan Önkol için anma gerçekleştirdi.

İSTANBUL- Barış için Gençlik Dayanışması, Ceylan Önkol'un Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Yayla Karakolu'ndan atılan patlayıcı ile katledilmesinin 4’üncü yıldönümü dolayısıyla İstiklal Caddesi Mis Sokak'ta anma etkinliği gerçekleştirdi. “Ceylan Önkol devlet dersinde öldürüldü" pankartı ile "Öldürülmeseydim okula gidebilirdim", "Ceylana me dilê me perçe perçe" dövizlerinin açıldığı anmada oturma eylemine geçilerek, "Ceylan Önkol ölümsüzdür", "Ceylan'ın katili TC devleti", "Ceylan'ın hesabı sorulacak", "Gezi'den Lice'ye gençlik barış istiyor" sloganları atıldı. Siyah kumaş ile yapılan uçurtmaya Ceylan Önkol'un fotoğrafı yapıştırıldı. Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Şerzan Kurt, Aydın Erdem Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım ile Ahmet Atakan'ın isimleri okunarak, "Yaşıyor" denildi.

Sanatçı İlkay Akkaya ile çok sayıda kişinin de katıldığı eylemde, dayanışma adına açıklama yapan Deniz Özgür, "Geçen dört yılın ardından sorumluların yargılanmasına ilişkin hiçbir gelişme olmamış, etkin bir soruşturma yürütülmemiş" dedi. Önkol'un ne ilk ne de son cinayet olduğunu belirten Özgür, "Çocukların düşlerinden korkan bir devletti, onun katili. 12 yaşındaki Uğur Kaymaz'ı 13 kurşunla katleden de Roboski’nin çocuklarını bombalayarak öldüren de aynı devletti. Aynı devlet 1915'te Ermeni çocuklarını katletmiş. Laz, Çerkez ve birlikte yaşanılan halklara asimilasyonu dayatmıştı. 1993'te Sivas'ta katledilenler arasında yine çocuklar vardı" ifadelerini kullandı.

Gezi protestoları sırasında katledilen, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz ve Hatay'da ODTÜ protestolarında öldürülen Ahmet Atakan ile yine Lice'de asker kurşunu ile katledilen Medeni Yıldırım'ı anan Özgür, "Biz gençler Ceylan'ın ve bu coğrafyada katledilen yüzlerce çocuğun katillerinin kim olduğunu biliyoruz ve bu katillerden hesap soracağımızı ifade ediyoruz" diye konuştu.

İlkay Akkaya'nın Önkol'un anısına türkü okuduğu etkinlik atılan sloganlarla sona erdi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.