Çevresel atıklardan sanat

Çevresel atıklardan sanat

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) düzenlenen 16.Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği kapsamında çevresel atıklarla oluşturulan 20 sanat eseri, AÜ Mühendislik Fakültesi Fuayesi'nde sergileniyor.

ANTALYA  - Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Muharrem Kılıç, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr.Aynur Kazaz, Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr. Bülent Topkaya, Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Demre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Haydar Yalçın'ın birlikte açtığı "Çevresel Atıklardan Sanata Dönüşüm" sergisi iki gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Metal parçaları, eski ev eşyaları, kesilmiş saçlar, pet şişeler, yağ kapları, plastik malzemeler gibi atık malzemelerle yapılan eserler hakkında bilgi veren sanatçı Belgin Yapıcı, Salvador Dali gibi ünlü ressamların rekreasyonlarını da bu çalışmalarda denediklerini belirtti.

A.Ü. tarafından geçtiğimiz yıl Çevre Özel ödülü de alan konsept çalışmalar hakkında sanatçılardan bilgi alan A.Ü.Rektör Vekili Prof.Dr.Muharrem Kılıç, etkinliği gerçekleştiren Belgin Yapıcı, Nurten Yalçın, Nurcan Çetinkaya, Meryem Kocaman'a teşekkür ederek, serginin verdiği mesajın önemine değindi. 

Modern dünyanın çevreyi bilinçsizce tüketmesinin tahribat oluşturduğunu belirten Prof.Dr. Kılıç, "Kamuoyunda bir duyarlık oluşturulması açısından bu tür etkinlikler çok önemli. Bu konuda emek veren herkese teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Sanatçı Nurcan Çetinkaya ise asma dalları, kavanoz kapakları ve metal atıkları birleştirerek "Bilge Baykuş" isimli eserini önce konsept olarak hazırladığını ve birleştirdikten sonra boyayıp ortaya çıkardığını ifade etti.

Serginin ardından yenilenebilir alternatif enerji uzmanlarınca "Enerji Darboğazında Alternatifler ve Antalya İçin Uygulama Örnekleri" paneli düzenlendi. İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.