Ceviz Büyüklüğündeki Dolu Tarım Alanlarına Zarar Verdi

Ceviz Büyüklüğündeki Dolu Tarım Alanlarına Zarar Verdi

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı, tarım alanlarına zarar verdi.

BİTLİS - İlçede dün gece etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Birçok sebze ve meyvenin zarar görmesine neden olan dolu, özellikle geçimlerini sebze ve meyve üreterek sağlayan çiftçileri ise kara kara düşündürdü. Dolu yağışının kavun, karpuz, domates, biber ve fasulye başta olmak ekili alanlarda büyük oranda maddi kayba neden olduğunu belirten çiftçiler, yetkililerden bölgeye gelip zarar tespiti yapmalarını ve zararlarının karşılanmasını istedi.

Gece etkili olan dolu yağışı nedeniyle maddi zarara uğradığını belirten Mikail Polat adlı çiftçi, “Hasadımızı bitirmeden ilçemizde dün gece etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı, tarlalarımıza çok büyük zarar verdi. Tarımla uğraşan çiftçilerimiz büyük yara aldı. Bu felaket, ilçemizde büyük yaralar açacak. Bu durumun yetkililerce incelenmesini ve hemen dolunun vurduğu bölgeleri afet bölgesi ilan etmesi gerekmektedir. Çiftçiler olarak hepimiz perişan duruma düştük. Buralarda tek geçim kaynağımız çiftçiliktir. Yetkililerden zarar ve ziyanlarımızın karşılanmasını istiyoruz. Aksi takdirde bunun külfetini hiçbir çiftçi kaldıramaz” dedi.

Öte yandan ilçeye bağlı Aşağı Süphan köyünde bir ahıra yıldırım düşmesi sonucu 27 küçükbaş hayvanın telef olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.