Çeşme'de de mülteciler için kamp kurulacak

Çeşme'de de mülteciler için kamp kurulacak

İzmir'in Dikili İlçesi ardından Çeşme'de mülteciler için bin 800 metrekarelik alana, mülteciler için geri kabul merkezi kurulması amacıyla çalışma yapılıyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye arasında mültecilerin Türkiye'de tutulmasına ilişkin yapılan anlaşma sonucu mültecilerin Türkiye'de konumlanacağı yerler netleşmeye başladı. İzmir'in Dikili İlçesi ardından Çeşme'de mülteciler için kamp kurulacak. İlçedeki Ulusoy Limanı'nda belirlenen 1800 metrekarelik alana, mülteciler için geri kabul merkezi kurulması amacıyla çalışma yapılıyor. Belirlenen alanda tel örgülerin çekilebilmesi için beton direkler dikildi.

Yoğun bir çalışma yürütülen alanda, iş makinalarıyla zemin düzeltme çalışmaları yapılırken, mültecilerin kullanma suyu ihtiyacının karşılanabilmesi için su boruları da döşendi. Tel örgü ve dikenli tellerin çekilmesinin ardından alana iki göç idaresi çadırı ve iki erzak çadırı kurulacak. İki de parmak izi okuma noktasının kurulacağı alana dört mobil tuvalet yerleştirileceği öğrenildi.

Çalışmaların 4 Nisan pazartesi gününe kadar bitirilmesi beklenirken, geri kabul merkezi olarak belirlenen alanda yoğun güvenlik önlemlerinin alınacağı, feribotla Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan getirilecek olan sığınmacıların işlemlerinin süratle tamamlanmasının ardından otobüslerle geri kabul kamplarına sevk edilecekleri belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.