Cerablus sınırında askeri hareketlilik

Cerablus sınırında askeri hareketlilik

Suriye’de IŞİD’in kontrolünde bulunan Cerablus’tan atılan bir havan mermisi daha, Antep’in sınırdaki Karkamış ilçesine isabet etti. Olayın ardından bölgeye askeri birlikler konuşlandırıldı.

Sabah saatlerinde Suriye’nin Cerablus kentinden atılan 2 adet havan mermisi, Karkamış ilçesindeki Karşıyaka Mahallesi Cami lojmanına ait bahçeye isabet etti. Herhangi bir can kaybı ve yaralanan olmazken, sokaktaki elektrik telleri zarar gördü. Düşen roketlerin ardından olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, çevrede geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Olay yeri incelemesinin tamamlanmasının ardından bölgeye sevk edilen bomba imha uzmanları ise havan mermisinin düştüğü bölgede inceleme başlattı. 

Olayın ardından sınırda konuşlu Fırtına obüsleri IŞİD mevzilerini bir süre ateş altına aldı. İlçeye 10 kilometre uzakta bulunan Soylu Mahallesi'ne onlarca tank, obüs ve zırhlı personel taşıyıcı ve askeri mühimmat konuşlandırıldı. AFAD ekipleri tarafından da bölgede sahra hastanesi kurulduğu bildirildi. 

Karkamış’a dün akşam da Suriye tarafından IŞİD’in attığı 3 havan mermisi isabet etmiş, ölen ve yaralanan olmamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.