Cephet El Ekrad ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar

Cephet El Ekrad ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar

Bab ve Halep çevresinde IŞİD’e bağlı çeteler Cephet El Ekrad’ın elinde olan alanlara yönelik saldırı düzenlemek istedi.

ÖSO’ya bağlı gruplar ile İslami Cephe gruplarının Bab-Halep çevresindeki alanda ilerlemek isteyen IŞİD’e bağlı çeteler Cephet El Ekrad ile beraberindeki grupların hakimiyetindeki alanlara yönelik dün akşam saldırılar başlattı.

Cephet El Ekrad yetkililerinin verdiği bilgiye göre dün gece IŞİD çete grubu üslendiği Herdana, Kaytun, Mesudiye, Ceke, Kemaliye ve Ahmediye köylerinden denetimlerindeki Düdyan ve Aktarin’e yönelik saldırılar başlattıkları belirtildi.

Çete grubunun saldırılarına karşı Cephet El Ekrad’ın karşılık vermesi üzerine yoğun çatışmaların başladığı belirtildi. Sabaha kadar süren çatışmalarda Aktarin yakında çetelere ait içinde çok sayıda militanın olduğu bir araba ile bir tankın imha edildiği bildirildi.

El Ekrad yetkililerinin verdiği bilgiye göre çete grubunun saldırılarının püskürtüldüğü için gün içindeki çatışmaların ise karşılıklı havan atışlarıyla devam ettiği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum