Cenazenin yarısı Antep'te yarısı Mardin'de

Cenazenin yarısı Antep'te yarısı Mardin'de

Cizre'de hayatını kaybeden ve 2 parça şeklinde Mardin ve Antep'e gönderilen Veysi Bademkıran ve Tahir Çiçek'in aileleri Antep'e geldi. Bademkıran'ın ailesi, buradaki cenazenin bir parçasını aldıktan sonra Mardin'e geçip diğer parçayı alacağı öğrenildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaralıların masur kaldığı bodrumlara devlet güçlerince düzenlenen operasyonda hayatını kaybedenlerden Antep'e getirilen 20 cenazeden 10'u önceki gün memleketlerinde toprağa verilmişti.

DİHA'nın haberine göre, geri kalan 10 cenaze arasında, belden yukarısı Mardin'de geri kalanı Antep'te olduğu ortaya çıkan Veysi Bademkıran ve DNA eşleşmesi ile eşleşen Tahir Çiçek'in aileleri Antep'e geldi. Savcılık işlemlerinden sonra aileler mezarlıktaki morga giderek çocuklarının cansız bedenlerini teslim alacak. 

Bademkıran'ın ailesinin buradaki parçayı aldıktan sonra gidip Mardin'de kalan parçayı da alarak cenazeyi Diyarbakır'a defnedeceği öğrenildi. Çiçek'in cenazesinin ise Cizre'ye götürülüp defnedileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.