Cenaze töreninden dönen vatandaşlar asker ve polislerce engellendi

Cenaze töreninden dönen vatandaşlar asker ve polislerce engellendi

Yüksekova-Şemdinli yolu devlet güçlerince trafiğe kapatılarak uzun süre giriş-çıkışlara izin verilmedi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Edinilen bilgiye göre, Yüksekova-Şemdinli yolu üzerinde bulunan polis noktasında, Özel Harekatçılar tarafından zırhlı araçlarla yol tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. 

Nusaybin'de yaşamını yitiren Ümit Diri'nin (Aziz Gever), Dara köyünde gerçekleştirilen cenaze töreninden dönen kitle, asker ve polislerin engeli ile karşılaştı.

Yüksekova'dan Şemdinli yönüne geçmek isteyenlere geçiş izni verilirken, Şemdinli yönünden Yüksekova'ya gelmek isteyenlere ise izin verilmedi.

i-1-20160222161754.jpg

Engellemeler nedeniyle yaklaşık 100 araçlık bir kuyruk oluşurken, yolda engel ile karşılaşan grubun içinde bulunan HDP'li vekiller Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan yetkililer ile görüşme talebinde bulundu.

HDP'li vekillerin yetkililer ile görüşmesinin ardından kontrollü olarak araçların geçişine izin verildi.

Yolun kapatılma gerekçesi ise belirtilmezken, Yüksekova'da ise Cengiz Topel Caddesi'nin polislerce yolun çift taraflı trafiğe kapatıldığı ve zırhlı araçlardan caddede park halinde bulunan araçların kaldırılması yönünde uyarılar yapıldığı öğrenildi.

k1-080.jpgk2-070.jpgi-2-891.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.