Cemil Akgül'ün durumu ciddi

Cemil Akgül'ün durumu ciddi

Hakkari'deki gösteride ağır yaralanan ve dün ameliyat edilen Cemil Akgül'ün (19), sağ kolunda uyuşukluk olduğu ve sağ ayağından felç olabilme riskinin olduğu belirtildi.

Hakkari'de yaşanan tutuklamaları protesto amacıyla düzenlenen gösteride polisin yakın mesafeden attığı gaz bombasının kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve Van Devlet Hastanesi Beyin Cerahi Bölümünde ameliyat edilen Akgül'ün sağlık durumu ciddiyetini korurken, Akgül'ün sağ kolunda uyuşukluk olduğu, sağ ayağında ise felç olabilme riski taşıdığı kaydedildi.

Yaklaşık 4 saat süren ameliyatın başarılı geçtiği ama Akgül'ün hayati tehlikesini henüz atlamadığını belirten doktorlar, Akgül'ün durumunun iyiye gitmesi halinde sağ kolundaki uyuşukluğun giderilmesi için fizik tedaviye alınacağını belirtti.

Doktorlar, Akgül'ün kafasına isabet eden gaz bombasının oluşan hasar nedeniyle beyne giden damarlarda ciddi hasar oluşturduğunu bu yüzden de sağ bacağından felç olabilme riskinin yüksek olduğunu kaydetti.

Beyin Cerahisi Yoğun Bakımında tutulan Akgül'ün öğleden sonra sadece anne ve babası tarafından ziyaret edilebileceği belirtildi.