'Cemaat silindi ama seçilmiş Kürtler tutuklanmaya devam ediliyor'

'Cemaat silindi ama seçilmiş Kürtler tutuklanmaya devam ediliyor'

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici, bugünkü yazısında "Cemaat silindi ama seçilmiş Kürtler tutuklanmaya, gazeteciler hapsedilmeye devam ediliyor" dedi.

Bilici'nin Zaman'da "Dünün ve bugünün muktedirleri için önemli ikaz" başlığıyla yayımlanan (25 Ocak 2015) yazısından ilgili bölümler şöyle:

"Hürriyet'in bir yazarı, “Baskı kapımıza gelmeden demokrasiye sahip çıkalım” çağrımdan rahatsız olmuş. Anlaşılan sayın yazar, “Cemaate saldırıp iktidarla ilişkiyi düzeltir, aradan sıyrılırız” anlayışının ne kadar fırsatçı ve çürük olduğunu hâlâ kavramış değil. 

Sayın yazar, sanırım Cemaat'i ülkedeki her kötülükten sorumlu tutma yolunda göze girmek için artık çıtanın çok yükseldiğinin de farkında değil. KCK, şike, darbe veya yolsuzluk soruşturmalarını Cemaat'e fatura etmek artık demode!

Soma faciasını, Rahip Santaro, Garih, Dink, Zirve, Danıştay, Kışlalı, Mumcu suikastlarını, Rus uçağının düşürülmesini falan da Cemaat'e yüklemelisin. Bakın, ‘AKP çizgimize geldi' diyerek iktidar TV'lerinde dolaşan Perinçek böyle yapıyor. Üstelik Cemaat silindi ama nedense seçilmiş Kürtler tutuklanmaya, gazeteciler hapsedilmeye devam ediliyor!

Oysa bugün Zaman, ayrım yapmadan Hırant Dink'e de, Tahir Elçi'ye de, Can Dündar ve Hidayet Karaca'ya da sahip çıkıyor. Saldırıya uğradığında Ahmet Hakan'ın yanında olduğu, hatta evine geçmiş olsun ziyaretine gittiğimiz gibi, linç edilen akademisyenlere de sayfalarında yer veriyor. Oysa siz, bugün bile gazeteciler arasında ayrımcılık yapıyorsunuz. Hapiste 32 gazeteci varken köşenizde sadece Can Dündar ve Erdem Gül'ün fotoğraflarını paylaşıyorsunuz. Diğerleri gazeteci değil mi? Zaman'a polis baskını yapıldığında ne gazeteye ne Ekrem Dumanlı'ya geçmiş olsun ziyaretine geldiğinizi hatırlamıyorum. ‘Gazeteciler serbest bırakılsın' diyen demokrat aydınların bildirisine de imza vermediniz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.