Çelik: Terörle mücadele yasalarında kısa vadede değişiklik olmaz

Çelik: Terörle mücadele yasalarında kısa vadede değişiklik olmaz

AB Bakanı Ömer Çelik, AB'nin Türkiye vatandaşlarına vize serbestliğini getirmesi karşılığında Türkiye'den istediği 'Terörle Mücadele Kanunu'ndaki değişikliklerin kısa vadede yapılamayacağını belirtti.

AB Bakanı Ömer Çelik, İngiliz Financial Times gazetesine konuştu. Bakan Çelik, TMK hakkında Avrupalı ortaklarıyla tartışmaya açık olduklarını ve uzun vadede reformları yapmayı taahhüt edebileceğini belirtti. Bakan Çelik, bununla birlikte kısa vadede bunu yapmanın 'imkânsız' olduğunu söyledi.

"Çelik, Türkiye'nin terörist bir örgütün darbe girişimini atlattığını söyledi ve ekledi: 'Saldırı düzenleyen PKK, DAEŞ ve diğer gruplar mevcut. Bu yüzden bu noktada terörizmle ilgili bir yasa değişikliği yapmak akıllıca olmayacaktır."

Çelik gazeteye, Türkiye'nin göçmen anlaşmasıyla ilgili taahhütlerini yerine getirdiğini, AB'nin de getirmesi gerektiğini belirtti:

"Çelik, Türkiye'nin sorumluluklarını yerine getirdiğini ve Avrupalı müttefikleriyle, ortak bir soruna karşı bir çözüm bulmak için işbirliği yapmak istediğini söyledi.

"Ancak şunu ekledi: 'Türkiye bu paketteki taahhütlerini yerine getirmeli anacak Avrupa Birliği kendilerininkini yerine getirmemeli diyen bir anlayışı kabul etmiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.