Çelik: Eğitim, Hakkari'nin birinci önceliğidir

Çelik: Eğitim, Hakkari'nin birinci önceliğidir

Hakkari Valiliği, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nitelikli Eğitim ve Araştırma Derneği tarafından öğrencilere kitap desteği sağlandı.

Hakkari Valisi Ali Çelik, Nitelikli Eğitim ve Araştırma Derneği (NEVADER) Başkanı Azad Tekin Ulutaş ve protokol üyeleri ile birlikte öğrencileri desteklemek amacıyla düzenlenen kitap dağıtım programına katıldı.

Hakkari Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen kitap dağıtım programında konuşan Vali Ali Çelik, eğitimin niteliğini üst seviyelere taşımanın en önemli hedefleri arasında olduğunu belirtti.

Eğitim konusunun Hakkari'nin birinci önceliği olduğunu vurgulayan Vali Çelik, temel altyapının takibi, okul yapımları ve eğitimle ilgili bütün standartların iyileştirilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Çelik: Eğitim, Hakkari'nin birinci önceliğidir

Bu konuda bakanlıkların büyük bir desteği olduğunu dile getiren Çelik, aynı zamanda öğrencilerin akademik başarısını en üst seviyeye taşımak istediklerini söyledi. Bu doğrultuda sınavlara hazırlanan öğrencilere kitaplarla ve hazırlık kurslarıyla yerel destek sağlamayı amaçladıklarını belirten Vali Çelik, daha önce valilik ve hayırsever dernekler tarafından öğrencilere kitap desteğinde bulunulduğunu hatırlattı.

Bu yardımları devam ettirmek istediklerini ifade eden Çelik, öğrencilere kitapların yanı sıra soru kitapçık desteği sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Okullar ve halk eğitim merkezlerinde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları aracılığıyla öğrencilere ücretsiz kurslar verildiğini ve materyal desteği sağlandığını belirten Vali Çelik, bu kurslara devam eden öğrencilerin çoğunun başarılı olacağına inandığını dile getirdi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.