Çavuşoğlu: Suriye’de kapsayıcı laik bir yönetim gerekli

Çavuşoğlu: Suriye’de kapsayıcı laik bir yönetim gerekli

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye’de kapsayıcı, mezhepsel olmayan ve laik bir yönetimin gerekli olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovenya’nın Bled kasabasında bir bölgesel güvenlik forumunda konuştu.

Hürriyet’ten Emre Kızılkaya’nın haberine göre, Çavuşoğlu “Darbeciler benim konutumu da hedef aldı, Samsun’da mitingdeyken denizaltıları bizi izledi” dedi.

“Büyük baskı altındayız”

Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye çifte standart uyguladığını söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye halkının bunu farkında olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, “AB ile müzakereleri kesmek için büyük baskı altındayız” şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, Rusya’yla yaşanan uçak krizi konusunda AB ülkelerinin tavrını eleştirerek, “Uçak krizinden sonra bize Rusya ile ilişkileri normalleştir diyen Batı’daki dostlarımız şimdi “Rusya’ya fazla yaklaşmayın” diyor” dedi.

“Halep’e kadar gitmeyeceğiz”

Cerablus operasyonu hakkında da konuşan Çavuşoğlu, Halep’e kadar gitmeyeceklerini, hedeflerinin IŞİD’i yenmek olduğunu söyledi

“Suriye’de Halep’e kadar gitmeyeceğiz, amacımız DAİŞ’i yenmek. Suriye’de kapsayıcı, mezhepsel olmayan ve Laik bir yönetim gerekli.

“Kapsayıcı demek tek bir şahısla ilgili bir şey değil, Esad konusunda tavrımız sürüyor ama Esad’ın destekçileri yönetimde olabilir. Herkesin kabul edeceği üçüncü bir isim (geçiş sürecinin lideri olarak) bulunabilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.