Çavuşoğlu: Putin ve Erdoğan ağustos ayında Soçi’de görüşebilir

Çavuşoğlu: Putin ve Erdoğan ağustos ayında Soçi’de görüşebilir

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Soçi’de görüştü. Görüşme sonrası Çavuşoğlu, Erdoğan ile Putin’in ağustosta Soçi’de görüşebileceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Rusya’nın Soçi şehrinde görüştü.

Görüşmenin ardından İnterfax’a konuşan Çavuşoğlu ekonomi, ticaret, enerji ve iki ülke ilişkilerini ele aldıklarını toplantının verimli geçtiğini söyledi.

“Türkiye ve Rusya’nın Suriye’de siyasi çözüm için birlikte çalışması gerektiğini ve Ankara’nın Moskova ile daha yakın bir koordinasyon sağlayacağını” belirten Çavuşoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağustos ayında Soçi’de bir araya gelebileceğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, Putin’in Erdoğan’la eylülde yapılacak G20 zirvesinden önce buluşması ihtimalini dışlamadıklarını söyledi. Çavuşoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan diğer bölümler ise şöyle:

“Rusya ve İsrail’le ilişkilerin onarılması bölgenin de menfaatine.

“Azerbaycan ve Kazakistan Türk-Rus ilişkilerinin normalleştirilemesinde olumlu rol oynadı.

“Türkiye, IŞİD ve El Nusra Cephesi’ni terör örgütü olarak görüyor. Ankara IŞİD’le doğrudan mücadele ediyor, bu nedenle de teröristlerin hedefi oluyor.” (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.