Çavuşoğlu Gürcistan'a gidecek

Çavuşoğlu Gürcistan'a gidecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 22 Aralık'ta Gürcistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu'nun ziyaret kapsamında, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili, Meclis Başkanı David Usupashvili, Başbakan Irakli Garibashvili tarafından kabul edileceği bildirildi.

Bakan Çavuşoğlu'nun, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Giorgi Kvirikashvili ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştireceği belirtildi.

Açıklamaya göre, söz konusu ziyareti takiben, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantılarının beşincisi de 23 Aralık 2015 tarihinde Tiflis'te gerçekleştirilecek. Toplantı kapsamında, üç ülkeyi ilgilendiren konularda bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi imkanları üzerinde görüş alışverişinde bulunulması, önceki toplantılarda alınan kararların gözden geçirilmesi ve ileriye dönük işbirliği imkanlarının ele alınması öngörülüyor. İkili ve bölgesel konuların kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesine imkan tanıyan Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı mekanizması, karşılıklı yarar temelinde her alanda ortak işbirliği anlayışının geliştirilmesine, bölgesel istikrarın ve güvenliğin sağlanmasına katkı sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.