Çavuşoğlu: DAİŞ'in birinci hedefi Erdoğan

Çavuşoğlu: DAİŞ'in birinci hedefi Erdoğan

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IŞİD ile mücadeleyle ilgili olarak "Türkiye DAİŞ’in her zaman birinci hedefi olmuştur. Türkiye, DAİŞ’in yabancı terörist kaynağını kurutmuştur" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"DAİŞ’le mücadele içindeki ülkelerin İncirlik’te konuşlanmasına izin verdik. Sadece DAİŞ’le mücadele kisvesi altında kendine meşruiyet kazandırmaya çalışan terör örgütleriyle işbirliği içinde olmadık.

"Hedefte Erdoğan var"

Bundan sonraki süreçte de desteğimiz devam edecektir. Çünkü Türkiye DAİŞ’in her zaman birinci hedefi olmuştur. Türkiye, DAİŞ’in yabancı terörist kaynağını kurutmuştur. 

DAİŞ’in ideolojisinin öldürülmesinde Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan rol oynamıştır, onun için Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye birinci hedeftir. Mücadele edeceğiz, mücadele edenlere destek vermeye devam edeceğiz. 

Gülen'in iadesi

Gülen’le ilgili heyet bugün gidiyor. Toplantılar devam edecek, bilgi belge paylaşılıyor. Biden’a neden iade istediğimizi söyleyeceğiz. Dosya tamamen hazırlandıktan sonra, bu dosyayı iletmek üzere bizzat Adalet Bakanı’yla Washington’a gitmeyi planlıyorum, hem dosyayı elden vereceğiz, hem de görüşmeleri yapacağız. Milletvekili heyeti de göndereceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.