Çatıdan düşen kar arabayı hurdaya çevirdi

Çatıdan düşen kar arabayı hurdaya çevirdi

Muş’ta bir apartmanın çatısından düşen kar kütlesi, park halindeki aracın üzerine düşerek kullanılamaz hale getirdi.

Hafta başında yoğun kar yağışının etkili olduğu kentte, kar temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. 4 gün süren kar yağışı sonrası kar kalınlığının 1,35 santimetreyi aştığı Muş’ta, yağışsız geçen bir günün ardından karlar erimeye başladı.

Hürriyet Mahallesi Alay Caddesi'nde meydana gelen olayda, 6 katlı binanın çatısındaki kar kütlesi kopup, binanın yanında park halinde bulunan pikap ve otomobilin üzerine düştü. Pikapta büyük hasar meydana gelirken, Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş Bulanık İşletme Şefliği’ne ait 34 AC 1648 plakalı otomobil ise küçük çapta hasar gördü.

Araçlarını kısa süreliğine park ettiklerini belirten İşletme Şefi Mahmut Bozkurt, fazla bir hasarın olmadığını söyledi. Görev nedeniyle ilçeden geldiklerini ifade eden Bozkurt, “Görev icabı yaklaşık 5 dakika aracı buraya bıraktım. Arkadaşların araması üzerine buraya gelip kontrol ettim. Çatıdan karın geldiğini gördük. Araçta fazla bir hasar yok, ama arkadaşın aracında çok ciddi bir hasar var. İnşallah daha fazla hasarlar meydana gelmez” dedi.

Aralıksız yağan kar yağışından sonra havaların birden ısındığını kaydeden Ferhat Çağlayan isimli vatandaş ise, “3-4 günlük aşırı kar yağışından dolayı hayat adeta felç oldu. Yollar kapalı olduğu için mecburen araçların birçoğu saçakların altında kaldı. Bir günde hava ısınınca da vatandaşın aracı pert duruma geldi. Yapacak bir şey yok. Yollarımız açık değil, perişan durumdayız. Çatıların durumu ortada. Araçlar pert, vatandaşlar kötü durumda. Allah yardımcımız olsun. Büyüklerimizden yardım ve daha büyük bir çalışma istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan, kar kütlesinin fazla olduğu çatılarda ise yaklaşık 3 metre uzunluğunda sarkıtlar oluşurken, bazı vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla çatılarda oluşan sarkıtları kırmaya çalıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.