Çatak'ta gözaltına alınan 2 kişi serbest

Çatak'ta gözaltına alınan 2 kişi serbest

Çatak'ta gözaltına alınan Belediye Meclis üyesi Özlem Tuci ve eşi Cihan Tuci serbest bırakıldı. Mersin'de dün gözaltına alınanlardan 6'sının emniyetteki işlemleri sürüyor.

Van'ın Çatak ilçesinde dün akşam saatlerinde ifade vermek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldıktan sonra gözaltına alınan Çatak Belediye Meclis Üyesi Özlem Tuci ve eşi Cihan Tuci serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Özlem Tuci serbest bırakılırken, eşi Cihan Tucu adliyeye getirildi. Savcılık ifadesinin ardından "Cumhurbaşkanına hakaret etmek" iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Tucu, denetimli serbestlik şartı ile serbest bırakıldı. 

Mersin'de ise dün sabah eş zamanlı operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ve aralarında TUHAD- FED Temsilcileri Mehmet Akar ile Ahmet Oğuz, HDK Mersin Eş sözcüsü Hasan Cide'nin bulunduğu 16 kişiden 9'u dün alınan ifadeleri ardından serbest bırakılmıştı. Adana TUHAD- FED Temsilcisi Mehmet Akar ve Mersin TUHAD-FED Temsilcisi Ahmet Oğuz, HDK Mersin Eş sözcüsü Hasan Cide'nin de bulunduğu 7 kişi hakkında ek gözaltı alınarak, gözaltı süreleri uzatılırken, Adana TUHAD-FED Temsilcisi Mehmet Akar Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadesi ardından serbest bırakıldı. 

Kalan 6 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.