Çapraz'ın sağlık durumuna dikkat çeken kadınlar hasta tutsaklara özgürlük istedi

Çapraz'ın sağlık durumuna dikkat çeken kadınlar hasta tutsaklara özgürlük istedi

İstanbul Bakırköy Kapalı Cezaevi önünde bir araya gelen kadınlar, Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz'ın sağlık durumuna dikkat çekerek, hasta tutsaklara özgürlük istedi.

Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Dayanışma Derneği (TUAD) Kadın Meclisi ve Kongreya Jinen Azad (KJA), Yüksekova'da polis kurşunuyla yaralanan ve tedavisi bitmeden tutuklanan Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz ile hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için Bakırköy Cezaevi önünde açıklama yaptı. 

Kadınlar adına açıklamayı KJA üyesi Peri Adalmış yaptı. Sibel Çapraz'ın tedavisi tamamlanmadan cezaevine konulduğunu belirten Adalmış, "Sibel Çapraz tek başına ihtiyaçlarını karşılayamayacak bir durumda. Çapraz hayati tehlikeyle karşı karşıya bırakıldı" dedi. 

HASTA TUTSAKLAR TAHLİYE EDİLSİN

Cezaevlerinde PKK ve PAJK'lı tutsakların devam eden süresiz dönüşümlü açlık grevi eylemlerine değinen Adalmış, "26 gündür direnen tutsakların talebi bizim de talebimiz diyoruz" dedi. 

Eylemde konuşan HDP Adana Vekili Meral Danış Beştaş son dönemde vekillerin cezaevleriyle iletişiminin kesilmeye çalışıldığını belirterek, cezaevlerinde yaşanan hukuksuzlukların duyulmasının istenmediğini söyledi. Beştaş'ın ardından konuşan HDK Eşbaşkanı Gülistan Koçyiğit ise cezaevlerindeki tecrit koşullarına dikkat çekti. Koçyiğit, devletin tutsaklara tecrit uygulayarak kendi hukukunu çiğnediğini vurguladı. Açıklamanın ardından kadınlar, cezaevi önünde barış istedikleri için tutuklanan akademisyenler için tutulan "Özgürlük Nöbeti" eylemini ziyaret etti.

sb4.jpg

sb3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.