Cansu Kaya'nın davası ertelendi

Cansu Kaya'nın davası ertelendi

Muğla'da katledilen Cansu Kaya'nın öldürülmesiyle ilgili açılan davanın 5'inci duruşması görüldü. Dava, Adli Tıp Kurumu'ndan istenilen raporun gelmemesi nedeniyle 15 Nisan'a ertelendi.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 2015 yılının Haziran ayında katledilen Cansu Kaya'nın (18) ölümüyle ilgili açılan davanın 5'inci duruşması Fethiye Adliyesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar N.D. ve M.P.Ç. ile Cansu Kaya'nın ailesi, sanık ve müşteki avukatları katıldı. Duruşmada bir önceki celsede Kaya'nın ölüm nedenine ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na yeniden incelenmesi için gönderilen raporun gelmediği belirtildi. Ardından tanık olarak, sanık N.D.'nin cinayeti işlemiş olma ihtimaline ilişkin telefonda mesajlaşmalar yaptığı belirtilen 28 yaşındaki Şahin Erol ile 19 yaşındaki İpek Köklü dinlendi. 

Şahin Erol, çevreden duydukları bilgiler ışığında Köklü ile telefonda mesajlaştığını, N.D.'nin cinayeti işlememiş olduğuna dair görüşünü paylaştığını söyledi. İpek Köklü ise olay sonrası sosyal paylaşım sitesinde N.D. hakkında yazdığı argo tabirler ve suçlayıcı kelimeler nedeniyle tepki gördüğünü belirterek "Yaptığım tüm konuşmalar, çevreden duyduğum kulaktan dolma bilgilerdir. Başka bir şey bilmiyorum" dedi. 

Cansu Kaya'nın avukatları telefon mesajlarında kesin ifadeler kullanan Köklü'nün mahkeme heyetine çelişkili ifadeler verdiğini belirterek, hakkında "yalancı şahitlik" suçundan dava açılmasını istedi. Mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

Kaya'nın ölümü 3 boyutlu animasyonla canlandırılacak

M.P.Ç.'nin avukatı Coşkun Demir ise Kaya'nın ölümü sonrası Muğla Adli Tıp Kurumu'ndan alınan ve olayın cinayet olduğunu yansıtan raporun skandal olduğunu iddia etti. Kaya'nın cenazesini inceleyen doktorun bilgisiz, tecrübesiz ya da art niyetli olduğuna savunan Demir, maddi deliller ışığında olayın aydınlatılması için Kayseri Erciyes Üniversitesi'nden 2 araştırma görevlisi ile görüştüklerini ifade ederek, "Araştırma görevlileri dosyada yer alan deliller ışığında Kaya'nın ölüm şekline ilişkin 3 ayrı ihtimali 3 boyutlu animasyon şeklinde hazırlayacak. Bu animasyonu mahkeme heyetine sunmak ve izlettirmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Avukatların savunmasının ardından mahkeme heyeti İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporun beklenmesi için duruşmayı 15 Nisan tarihine ertelerken sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

'Cezasızlık kadın cinayetlerini artırıyor'

Duruşmanın ardından adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Fethiye Kadın Platformu ve Fethiye Özgür Kadın ve Yaşam Derneği üyeleri, duruşmaya ilişkin açıklama yaptı. Cansu Kaya'nın fotoğraflarını taşıyan kadınlar, "Kadın katillerine indirim uygulanmasın" pankarttı açtı. "Erkek adalet değil, gerçek adalet", "Kadın cinayetine indirim yok" sloganları atan kadınlar adına ortak açıklama yapılarak, cezasızlık halinin kadın cinayetlerini artırdığına dikkat çekildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.