Canan: Hepimiz acı duyuyoruz

Canan: Hepimiz acı duyuyoruz

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Esad Canan, patlamada hayatını kaybeden aileyi ziyaret ederek, “Şiddet nereden gelirsen gelsin, kimden gelirse gelsin tasvip etmek mümkün değildir, kınıyoruz” dedi.

ŞEMDİNLİ - BDP Hakkari Milletvekili Esad Canan; Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanı Tacettin Sefalı, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre ve bazı partililerle birlikte 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 26 kişinin yaralandığı patlamanın meydana geldiği bölgede inceleme yaptı.

Ardından hayatını kaybeden 11 yaşındaki Faris Demircan’ın ailesini ziyaret ederek başsağlığında bulunan Canan ve beraberindekiler, daha sonra patlamada iş yerleri zarar gören esnafı dolaştı.

CANAN: ŞİDDET KİMDEN GELİRSE GELSİN KINIYORUZ

Ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Esad Canan; olay yerinde incelemelerde bulunduklarını belirterek, “Bu inceleme sonucunda gördüğünüz gibi 100’e yakın iş yerinin camları ve büyük bir hasarın oluştuğunu gördük. Öncelikle merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara da Allah’tan acil şifalar dileriz. Geçmişte de kasım ayı gelince hatırlanacağı üzere 1 Kasım, 9 Kasım ve dün de yine tüm bu olaylarda insanların hayatını kaybettiği olaylar olarak ilçenin tarihinde acılı gün ve bir aydır. Bunu tasvip etmek mümkün değil. Şiddet nereden ve kimden gelirse gelsin biz kınıyoruz. Şiddetin karşısında olduğumuzu, parti olarak karşısında olduğumuzu, insan hayatını özellikle sivil insanların hayatının çok değerli olduğuna inanan insanlarız. Bu tür olaylar karşısında hepimiz üzüntülüyüz ve acı duyuyoruz. Olayın detayı ile ilgili çok fazla bir bilgimiz yok ve olayın kimler tarafından gerçekleştirdiği konusunda bilgimiz yok. Olayın bir an evvel aydınlatılmasına ihtiyaç var. Umarım olay aydınlatılır, kimin yaptığı ve kimin bu olayla ilişkisi olduğu konusunda sonuç ortaya çıkar. O zaman daha rahat bir değerlendirme yapabiliriz” dedi.

Patlamanın bulunduğu alanda MOBESE kamerası da bulunduğunu hatırlatan Canan, “MOBESE kameralarının orada ne işi var? MOBESE kameralarının o delillerin tespiti dosyasında önemli bir şey, kamuoyunun ve hepimizin isteğidir” diye konuştu.

'OLAYIN FAİLLERİ BİRAN ÖNCE BULUNSUN'

Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre ise şu an olağan dışı bir durumla karşı karşıya olduklarını belirterek, “Yaşanan patlamada can ve mal kaybı yaşanmıştır. Olayın en üzücü tarafı da maalesef bir genç arkadaşımızın hayatını kaybetmiş olmasıdır. İlçedeki kamu otoritesinin vakit kaybetmeksizin bu olayı gerçekleştiren failleri bulunması tüm Şemdinli halkının temennisi ve beklentisidir. Yaşamını yitiren Faris Demircan’ın ailesine başsağlığı diliyor, yaralı olan arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi.

'ŞEMDİNLİ BÜYÜK BİR HÜZÜN İÇİNDE'

Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ŞEŞO) Başkanı Muharrem Tekin ise Şemdinli’nin yine bir kasım ayında yasa boğulduğunu söyleyerek, “Şemdinli büyük bir hüzün içinde. Böyle bir durumda biz esnaflar olarak, böyle bir olayı kimden gelirse gelsin kabullenecek bir durum değil ve bunu da kepenklerimizi kapatarak tepkimizi dile getirmek istedik. Esnaflarımıza sabah her ne kadar kepenklerinizi açın çağrısında bulunmamıza rağmen, kepenklerini kapatmıştır ve açmamıştır. Şemdinli halkı olarak bu olayın biran evvel aydınlatılması hepimizin büyük arzusudur. Yaralı kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum, hayatını kaybetmiş kardeşimize de Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum