Canan Derecik bölgesinde

Canan Derecik bölgesinde

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Esat Canan, Şemdinli ve köylerindeki seçim çalışmalarına devam ediyor. Derecik (Rubarok) köylerini ziyaret eden Canan büyük coşku ile karşılandı.

VAHAP BAY / YÜKSEKIOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Esat Canan, seçim bölgesi olan Şemdinli ve köylerindeki seçim çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Canan'a, Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Ferzinde Yılmaz, Şemdinli Belediye Başkanı ve BDP yöneticileri de eşlik etti. Gittiği her köyde büyük coşku ile karşılanan Canan, Şemdinli'nin Derecik (Rubarok) bölgesindeki köy ve mezraları ziyaret etti. Derecik'e bağlı Güleç (Ruya), Örencik (Bênavoke), Ortaklar (Bisosin), Ulaşan (Zerin), Taşlıçayır (Cema), Oslo (Hordin), Beşan ve Samanlı (Mavan) köylerini ziyaret eden Canan ve beraberindekiler, sloganlarla karşılandı.

haberinfotolari.gif

Canan, "Bana vereceğiniz oyları kendinize vermiş sayılırsınız. Burada kardeş kanının dökülmemesi ve çocuklarımızın ölmemesi için mücadele veriyoruz" dedi. Samanlı (Mavan) sakinlerinden Cindi Ağa olarak bilinen yurttaş, "Biz de artık kime oyumuzu vereceğimizi iyi biliyoruz. Sonuna kadar sizin destekçiniz olacağız" diye konuşurken, Ulaşan beglerinden Adıl Beg'in oğlu ve 3 dönem Şemdinli ANAP İlçe Başkanlığı yapan İrfan Ercan ise, "Biz bu kanın dökülmesinden taraf değiliz. Biz de bundan sonra Kürt halkımızın yanındayız" dedi.

Kısa bir konuşma yapan Fadıl Bedirhanoğlu ise, "Başbakan diyor ki 'Kürtler Müslüman değil Zerdüştler bunlar. 'Ben ilahiyat mezunuyum benim yanımda yetişmiş müftüler talebeler var. Bunların yarısı buradan Rubarokludur. Bizi yaratan Allah'tır biz Kürtler kendimizi Kürt yapmadık Arabı yaratan Türkü, İngilizi, Amerika'lıyı da yaratmış. Bizi de Allah yaratmış. Kürtler devlet kurma peşinde değil veya başkasının toprağında gözleri yok. Kürtler başkasının memleketinde karakol yapma peşinde değildir. Kürtlerin tek istediği özgürce ve kardeşlik içinde yaşamak. Bunu herkes biliyor. Kürtler kendi kendini yönetmek istiyor. Başkası gelip bizi yönetsin istemiyor. Eğer biz birlik beraberliğimizi kursak kimsenin bizi yıkmasına gücü yetmez. Kasım Demir'e veya başkasına verdiğiniz oy şahsa gitmeyecektir. Oylarınızı Kasım Demir'e verdiğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Her verdiğiniz oy yıllarca dökülen kanın tekrar dökülmesine neden oluyor. Onun için AKP Kürtlerin varlığını kabul etmemektedir" diyerek oylarını blok adaylarından kullanmalarını istedi.

* Seçim pusulasında bağımsızlar arasında 1. sırada yer alan Esat Canan'ın seçim bölgesi: Şemdinli ve Çukurca ilçeleri, bağlı bulunan köyler ile Derecik beldesi ve Yüksekova'nın Harunan geçidinden, Nihêl çayını takiben; Yüksekova çıkışından Yeni Köprü mıntıkasına kadar içerisine alan köylerin tamamı ve Büyük Çiftlik Beldesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum