Can Dündar’a ateş açan saldırgan Murat Şahin tutuklandı

Can Dündar’a ateş açan saldırgan Murat Şahin tutuklandı

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a adliye önünde silahlı saldırıyı gerçekleştiren saldırgan Murat Şahin tutuklandı.

İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a silahlı saldırıyı gerçekleştiren saldırgan Murat Şahin ve gözaltına alınan 4 kişi polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen 5 kişiden 3’ü serbest bırakıldı.

Saldırgan Murat Şahin “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Olası kasıtla adam yaralamak” ve”6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlarından tutuklama istemiyle, bir diğer şüpheli ise adli kontrol talebiyle Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Saldırgan Murat Şahin tutuklanırken; Şahin’in, “Silahla tehdit” ve “6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlarından tutuklandığı öğrenildi.

Can Dündar’a iki el ateş etmesinin ardından polise teslim olan Murat Şahin, emniyetteki ifadesinde saldırıyı tek başına gerçekleştirdiğini ileri sürmüş, niyetinin öldürme değil korkutma olduğunu söylemişti.

Gözaltına alınan diğer 4 şüpheli de ifadelerinde saldırıyla bir ilgilerinin olmadığını savunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.