Can Dündar, MİT TIR'ları haberinin kaynağını açıkladı

Can Dündar, MİT TIR'ları haberinin kaynağını açıkladı

Can Dündar ve Erdem Gül'le birlikte 92 gün boyunca tutuklanmalarına neden olan MİT TIR'ları haberleri ve fotoğraflarının hikâyesini yarın piyasaya çıkacak olan ‘Tutuklandık' kitabında paylaştı.

T24'ten Mehmet Efe Altay'ın haberine göre, Adana'da durdurulan MİT TIR'larının içinde silah ve mühimmat bulunduğunu ortaya koyan belgeleri yayımladıkları gerekçesiyle ‘terör örgütüne yardım', ‘askeri ve siyasi casusluk', ‘devlet sırlarını ifşa etme' ve ‘hükümeti devirmeye teşebbüs' iddiaları nedeniyle tutuklanan ve 92 gün Silivri Cezaevi'nde kaldıktan sonra, Anayasa Mahkemesi'nin ‘ifade ve basın özgürlükleri ile kişi güvenliği ve kişi hürriyeti haklarının ihlal edildiği' kararı üzerine Erdem Gül ile birlikte tahliye edilen Can Dündar'ın cezaevinde yazmaya başladığı kitap, ‘Tutuklandık' adıyla yarın çıkıyor.

‘SOLCU BİR MİLLETVEKİLİ DOSTUM TARAFINDAN GETİRİLDİ'

Dündar, MİT TIR'ları görüntüleri ‘solcu bir milletvekili dostu tarafından' kendisine getirildikten sonra haberi yayımlama sürecinde Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay'ın yayını desteklemenin yanı sıra kendisine "Bunun ‘devlet sırrı' olduğunu söyleyecekler. ‘Devletin sırrını ifşa', ağır ceza gerektiren suçtur. Tutuklama kaçınılmaz…" dediğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.