Cameron: Türkiye'nin AB üyeliği 3000'i bulur

Cameron: Türkiye'nin AB üyeliği 3000'i bulur

İngiltere Başbakanı David Cameron, "bugünkü ilerleme hızıyla Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin 3.000 yılını bulabileceğini söyledi.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde kalıp kalmayacağının oylanacağı 23 Haziran’daki referandum öncesinde Türkiye tartışması alevlendi.

Referandumda AB'den ayrılma yönünde kampanya yürüten blok, “Türkiye’nin yakında AB’ye üye olmasıyla, Türkiye vatandaşlarının ulusal güvenliğe tehdit oluşturacağını” öne sürdü.

“Vote Leave” (Ayrılığa Oy Ver) bloğu, yarından itibaren Türkiye’yi kampanyalarının ana temalarından biri haline getirecek bir poster kullanmaya başlayacak.

AB pasaportunun, Avrupa Birliği’ne açılan bir kapı olarak resmedildiği posterde, “Türkiye (nüfusu 76 milyon) AB’ye katılıyor. Ayrılğa Oy Ver, denetimi yeniden eline al” deniyor.

Kampanya grubunun açıklamasında, Türkiye’de suç ve silah bulundurma oranlarının yüksek olduğu öne sürülüyor, “Türkiye’de doğum oranı o kadar yüksek ki, sadece sekiz yıl içinde, İngiltere nüfusuna Türkiye’den bir milyon kişi katılabilir” ifadesi yer alıyor.

Başbakan David Cameron da, Vote Leave'in kampanyasında Türkiye'nin üyeliğiyle ilgili yanıltıcı bilgiler verdiğini savunarak şunları söyledi:

“Mevcut hızıyla Türkiye’nin üyeliği 3000 yılını bulur. Bunun gerçekleşmesi ihtimali bile onlarca yıl alacak ve o zamanda bile hayır diyebilecek durumda olacağız. Ingiltere ve diğer AB ülkelerinin herhangi bir ülkenin üyeliğini veto hakkı var. Ancak onlar, Türkiye’nin üyeliğini engelleyemeyeceğimiz için AB’den çıkma yönünde oy kullanılmasını istiyorlar. Bu doğru değil."

Vote Leave kampanyasına, Adalet Bakanı Michael Gove öncülük ediyor. Beş bakan bu kampanyaya destek veriyor.

Başbakan David Cameron ve 16 bakan ise İngiltere'nin AB'de kalmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.