Çamaşır leğenleri kedilere yuva oldu

Çamaşır leğenleri kedilere yuva oldu

Eskişehir’de bir grup hayvansever, sokak hayvanları için çamaşır leğenleri ile yuva yaptı.

Soğuk havaların etkisiyle sokak hayvanlarının üşümesini engelleyebilmek için bir araya gelen hayvanseverler, leğenler ve battaniyeler ile yuva yaptı.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Eskişehir Temsilcisi Aysun Tutkun’un çağrısı ile bir araya gelen hayvanseverler, yuva yapımında titizlikle çalıştı. Kış aylarının çok soğuk geçtiği Eskişehir’de, evde kullanılan çamaşır leğenlerini kedilerin girebilecekleri şekilde giriş deliği kesilerek yapılan yuvalar hakkında açıklama yapan Tutkun, “Malum kış günlerindeyiz, önümüzdeki günlerde hava daha da soğuyacak. Sokaklarda yaşayan kedilerimizin, köpeklerimizin barınma ihtiyacına dikkat çekmek için, farkındalık oluşturmak için bu projeyi gönüllülerimizle, destekçilerimizle gerçekleştirdik. Şu anda 200 tane yapmayı planlıyoruz. Bunu bölgesinde hayvanları gözeten, besleyen insanlara dağıtılmasını ve uygun yerlere konulmasını sağlamaya çalışacağız. Takdir edersiniz ki 200 tane kedi evi hiçbir şey değil. Çünkü sokaklarımızda binlerce hayvan ile birlikte yaşıyoruz. Bu soğuk kış günlerinde lütfen onları da unutmayalım. Bodrumların kapılarını açalım, apartmanların girişlerini açalım. Kar başladığı zaman yemek bulmakta çok zorluk çekiyorlar, açlıktan donarak ölüyorlar. Hayvanlar soğuğa dayanabiliyorlar ama aç kalmadıkları müddetçe. Bu projeye destek veren, gelip burada emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Lütfen herkes kapısının önüne bir kap yemek, bir kap su, barınmaları için bir karton olabilir, böyle bizim yaptığımız gibi plastik leğenler olabilir lütfen bunları koymalarını ve yaşamlarına destek olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.