Çaldıran’da DBP’li seçilmişlere tehdit

Çaldıran’da DBP’li seçilmişlere tehdit

Van'ın Çaldıran ilçesinde polis tarafından araçlarına el konulan DBP’li meclis üyelerine ve Çaldıran Belediye Eş Başkanı Faruk Demir’e polislerin hakaret ettiği iddia edildi.

VAN - Van’ın Çaldıran ilçesinde belediye meclis üyelerinin araçlarını durduran polis aracı polis karakoluna çekerek meclis üyeleri ve Çaldıran Belediyesi Eşbaşkanı Faruk Demir’e hakaret ettiği iddia edildi. Çaldıran ilçesinde belediye çalışmalarını denetleyen belediye meclis üyelerinin araçlarını durduran Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler, aracı polis karakoluna çektikten sonra araçta arama yaptı. Araçta bir şey bulamayan polislerin daha sonra aracın sigortasının olmadığı gerekçesiyle işlem yapmak istediği belirtildi. Yaşanan durum üzerine karakola gelen Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Faruk Demir ile polisler arasında tartışma çıktı. Polislerin Demir’e de hakaret ve tehditte bulunduğu ileri sürüldü. 

Öte yandan yaşanan olayı görüntülemek isteyen DİHA muhabiri Ayhan Demir’in de polis saldırısına maruz kalarak Demir’in kamerası ve fotoğraf makinesine bir süre el konuldu. 

Çaldıran’da yaklaşık bir haftadır OHAL’i aratmayan görüntülerin yaşandığını belirten Çaldıran Belediyesi Eşbaşkanı Faruk Demir,”Biz olayın ne olduğunu öğrenmek için buraya emniyete geldik. Polisler üzerimize yürüyerek, beni göz altına almaya çalıştı. Yine bana polisler tarafından hakaret edildi. Çaldıran'da OHAL uygulanıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.