Caferi: Cenevre'ye yabancılar karışmasın

Caferi: Cenevre'ye yabancılar karışmasın

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Cenevre'de süren Suriye görüşmelerine 'yabancı güçlerin karışmamasını' istedi.

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Fransız Haber Ajansı'nın (AFP) sorularını yanıtladı. Caferi, "Suriye içindeki tarafları ilgilendiren bir görüşme yapılıyor. Bu, Ruslar ve ABD'liler de dışarıda kalmalı anlamına geliyor. Moskova'nın geleneksel müttefiği Suriye'ye baskı yapabileceğini sananlar durumu yanlış anlıyor" dedi.

Caferi, "Herhangi bir baskı yapılacaksa, ABD tarafından, Katar, Türkiye ve Suudi Arabistan tarafından desteklenen silahlı gruplara yapılmalı. Ki, böylece görüşmeler ilerleyebilsin" diye konuştu. Müzakerelerde "şeklen çıkmaz sokağın aşıldığını, içerik boyutunda ise yerinde saymaya devam edildiğini" kaydeden Caferi, "Daha önceki görüşme turunu kaplayan buz tabakası kırılmak üzere" dedi.

Cenevre'de şubat ayının başı için öngörülen ilk görüşme turu daha başlamadan ertelenmişti. 14 Mart'ta ikinci tur görüşmeler başlamış, öncesinde de Suriye'de ateşkes devreye girmişti.

ESAD'IN GELECEĞİ TARTIŞMAYA KAPALI

Caferi, Suriye'de siyasi geçiş sorunu konusunda ise Şam yönetimi karşıtı örgütlerle ortak noktada buluşamadıklarını vurguladı. Caferi, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Cenevre'de Beşşar Esad'ın geleceğinin tartışılmayacağını açıklamıştı. Esad karşıtı örgütler ise barış anlaşması için Esad'ın geri çekilmesini şart koşuyor. (Radikal)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.