Bybass ameliyatı oldu cezaevine gönderildi

Bybass ameliyatı oldu cezaevine gönderildi

Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan 61 yaşındaki kalp hastası Hayrettin Baştaş, geçirdiği bypass ameliyatının ardından tekrar cezaevine gönderildi.

İSTANBUL  -  Eşinin hastanede dahi kendilerine gösterilmediğini belirten Cevahir Baştaş, eşinin ilerleyen yaşının ve geçirdiği ağır ameliyatın cezaevi koşullarında tutulmasına uygun olmadığını dile getirdi. 

Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde 5 yıla yakın bir süredir tutuklu bulunan 61 yaşındaki Hayrettin Baştaş'ın, geçirdiği bypass ameliyatının ardından tekrardan cezaevine gönderildiği öğrenildi. Daha önce 9 yıl tutuklu kalan Baştaş, Şubat 2009 yılında hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan bir davanın sonuçlanması üzerine tutuklandı. 2 Mayıs'ta ameliyat olmak için Trakya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Baştaş, 14 Mayıs'ta ameliyata alındı ve 21 Mayıs'ta Edirne F Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Baştaş'ın ilerleyen yaşı ve rahatsızlığı nedeniyle ailesinin Adalet Bakanlığı'na ve Adli Tıp Kurumu'na yaptığı başvurular ise cevapsız kaldı. Ameliyat olduğu süre zarfında ailesiyle gösterilmeyen Baştaş'ın ailesinin refakatçi talebi de Edirne Cumhuriyet Savcılığı tarafından "Siyasi tutuklu olduğu için izin vermiyoruz" gerekçesiyle reddedildi. Savcının kendilerini odasından içeri bile sokmadan el işaretiyle "Size izin mizin yok" dediğini aktaran Baştaş'ın eşi Cevahir Baştaş, "Hastaneye götürüldüğünde eşim bizi aradı, 'Beni hastaneye götürüyorlar' dedi. Biz hastaneyi aradığımızda ise hastane bunu reddetti. Uzun süre eşimin hastanede olduğunu bize söylemediler" dedi. 

'Eşim siyasi davadan yattığı için görüşmemize izin verilmedi'

Oğluyla beraber hastaneye gittiklerinde eşinin hastanenin üç kat altındaki bir yerde tutulduğunu gördüklerini aktaran Baştaş, "Tutulduğu yer hastanede değil tam cezaevi. Biz tekrardan eşimle görüşmek istedik; ama hastaneye getirilmediğini söylediler. Biz gerekli birkaç yerle görüştükten sonra hastane eşimin orada olduğunu söyledi" dedi. Eşinin siyasi tutsak olduğu için hiçbir şekilde kendilerine gösterilmediğini belirten Baştaş, "Sadece iki dakika görmek istedik, ama izin verilmedi. Siyasi olduğu için insan değil mi? Bize savcılık yolunu gösterdiler. Savcılığa gittik. Ama savcı da bizi odasına bile almadan kapıdan kovdu. Hakaret ederek bizi kovdu" diye konuştu. 

'Cezaevinde kalamaz'

Eşinin ameliyattan hemen sonra tekrardan cezaevine gönderilmesinden kaynaklı kaygılı olduklarını dile getiren Baştaş, "Eşimin şu anda ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Cezaevini arıyoruz bize bilgi vermiyorlar. Ameliyatlı halinde kendi ihtiyaçlarını bile karşılamıyor. Cezaevinde görüşmek istedik; ama cezaevi, 'Cuma günü gelin' dedi" diye belirtti. Eşinin hem kalp gibi ciddi bir rahtsızlığının olduğunu hem de ilerlemiş yaşından ötürü cezaevinde kalmasının uygun olmadığını vurgulayan Baştaş, eşine bir şey olması durumunda Adalet Bakanlığı'nın sorumlu olacağını söyledi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.