Büyükşehir temizlik için çalışmalara hız verdi

Büyükşehir temizlik için çalışmalara hız verdi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından, çarşı merkeze çöp kutuları yerleştirildi.

MARDİN – Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından, Diyarbakır kapıdan Mardin Eski hükümet konağına kadar çift taraflı 150 adet çöp kutusu yerleştirildi. Tarihi ve turistik bir kent olan Mardin’in daha temiz olması için şimdilik çarşı merkezinde çalışmalara başladığını kaydeden Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Emin Dal “Özelikle turistlerin ve halkın yoğunlukta gezdiği eski Mardin dediğimiz çarşı merkezinde bu çalışmalara başladık. Çünkü yıllardır burada doğru dürüst bir çöp kutusu yoktu ve buraya gelen misafirlerimiz bu durumdan rahatsız oluyorlardı” dedi. Dal sözlerinde büyükşehir olarak çalışmalarının devam edeceğini kaydederek Mardin’i, Mardin halkı için daha rahat ve daha temiz bir kente dönüştürmeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Çarşı esnafı istedi konulan çöp kutularından memnun olduklarını ifade ederek “Burası çok yoğun olarak çalışan bir yer. Hem çarşı merkezi hemde turistlerin yoğun olduğu bir alan. Buralara daha fazla dikkat edilmesi gerekirken daha önceki belediyeler bu şekilde bir çalışma yürütmedi. Büyükşehir’in bunu yapmasından dolayı çok memnun kaldık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.