Büyükçiftlik'te panel

Büyükçiftlik'te panel

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Yüksekova'ya bağlı Büyükçiftlik beldesinde panel düzenlendi.

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Xırvata beldesinde 8 Mart dünya kadınlar günü nedeniyle panel düzenlendi.

Panele çok sayıda kadının yanı sıra HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Ruken Yetişkin, Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Nazife Evin, DBP, HDP, KESK, KURDİ DER yöneticileri, birçok sivil toplum örgütü ile çok sayıda kadın katıldı.

8 Mart konulu sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Sabahat Tuncel, dünya kadınlarının mücadelesini anlatarak, mücadelenin Clara Zetkinlerin, Rosa Luksemburglara mücadelesiyle, Kürt özgürlük hareketinden de Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, Arin Mirkan şahsında devam ettiğini söyledi.

xir2.jpg

Tuncel, kadınların halen 18'nci yüzyılın kölelik koşullarında yaşadığına değinerek, "Bu ülkede evi geçindiren erkek değil kadındır. Evi temizlemek, çocuk büyütmek, yemek yapmak, bulaşık, çamaşır yıkamak, hepsi kadın tarafından bedava yapılmaktadır. Ancak bu kapitalist toplumunda bunların tamamı ücretli yapılmaktadır. Para ile ölçülemeyecek bu kadar emek ne yazık ki değer görmüyor” dedi.

Kadının Kobanê'de devrim yarattığını söyleyen Tuncel, dünyada parmakla gösterilen Kürt kadınlarının YPJ'li kadınlar olduğunu söyledi. Tuncel, Fransa’daki Elysee Sarayı’nda Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile askeri elbiseleriyle görüşen YPJ'li kadın komutanların kadının gücünü temsil ettiğine de işaret etti.

Panel soru cevap şeklinde sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.