Bursa ve Sakarya'da 9 tutuklama

Bursa ve Sakarya'da 9 tutuklama

Bursa'da gözaltına alınan Uludağ Üniversitesi öğrencisi 8 genç tutuklandı. Sakarya'da da Doğan Yöyler adlı yurttaş "Örgüt propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla tutuklandı.

Bursa merkezde dün sabah saatlerinde gözaltına alınan Uludağ Üniversitesi öğrencileri Fecri Aydemir, Ayten Ermiş, Orhan Oral, Delil Süvarioğulları, Şahin Eminoğlu, Melek Demirkaya, Barış Kanat, Pervin İğırcık savcılık sorgulamasının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 8 öğrencinin "örgüt propagandası" ve "toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet" yaptıkları iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi. 

Sakarya'da 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' tutuklaması 

Sakarya'nın Sapanca ilçesine bağlı Gazipaşa Mahallesi'nde Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TEM ekiplerince sabah saatlerinde yapılan ev baskınında Doğan Yöyler adlı yurttaş gözaltına alındı. Savcılık sorgulamasının ardından Yöyler, çıkarıldığı mahkemece sosyal medya paylaşımları nedeniyle "Örgüt propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.