'Burası Hristiyan kasabadır' tabelası kaldırılıyor

'Burası Hristiyan kasabadır' tabelası kaldırılıyor

İtalya’da Ulaştırma Bakanlığı, ülkenin kuzeyindeki Lombardiya bölgesinde yer alan Pontoglio kasabasının girişine asılan “İslam karşıtı” tabelanın kaldırılması talimatı verdi.

Yaklaşık 7 bin nüfuslu Pontoglio’da, merkez sağ partilerin çoğunlukta olduğu Belediye Meclisi’nin kararıyla geçen Aralık ayında asılan tabelalarla kasabaya girenlere “Burası Batı kültürüne ve derin Hristiyan geleneklere sahip bir kasabadır” uyarısı yapılıyordu. Tabelada ayrıca, “Yerel kültür ve geleneklere saygı göstermeyenlerin buradan gitmeleri rica olunur” deniliyordu.

Tabela doğrudan Müslümanlara yönelik bir ifade içermese de “İslam karşıtı” olarak yorumlanmış ve birçok kesimden tepki çekmişti. Pontoglio kasabasının bağlı olduğu Brescia ili valisi Valerio Valenti ve Pontoglio bölgesi papazı Don Angelo Mosca da bu “ayrımcı” ve “yabancı düşmanı” tabelayı eleştirmişti. Bazı Pontigliolular da rahatsız oldukları tabelanın kaldırılması için imza kampanyası başlatmıştı.

Pontoglio Belediye Başkanı Alessandro Seghezzi ise eleştirilere rağmen tabelayı kaldırmamakta direnmiş ve "Ayrımcı değiliz, yalnızca kültürümüze saygı gösterilmesini istiyoruz” demişti.

Ancak uyarılara kulak asmayan Pontoglio Belediyesi’ne bu kez Ulaştırma Bakanlığı’ndan “teknik bir talimat” geldi. Bakanlık, otoyol kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle 2 hafta içinde tabelanın kaldırılması emri verdi.

Bakanlık talimatı basında ve sosyal medyada kimileri tarafından eleştirilirken, bir internet sitesi ise “Yasalara uymak da Belediye Başkanı’nın bu kadar övdüğü Batı kültürünün temel değerlerinden biridir” diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.