'Burada olmalarını arzulardık'

'Burada olmalarını arzulardık'

Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adli Yıl Açılış törenine katılmamasını değerlendirerek; "Bu, demokratik bir tutum değildir. Eleştirileri ne olursa olsun bu konuda tahammüllü olmak lazım" dedi.

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yargıtay Adli Yıl Açılış töreni sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Demirtaş, Yargıtay Başkanı TBB Başkanlarının eleştirilerine büyük ölçüde katıldığını belirterek; "Keyfiliğe varan uygulamalar, bizim de tanık olduğumuz ve katıldığımız eleştirilerdir. Yargıtay Birinci Başkanı'nın belirttiği hususların büyük kısmı bizim de paylaştığımız düşüncelerdir. Umut ediyorum Parlemento, yeni yasama yılında yargının karşı karşıya olduğu sorunları çözme konusunda gayret gösterecektir. Bizler de elimizden gelen katkıyı sunmaya hazırız" diye konuştu. 

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun törene katılmamasını değerlendirerek; "Bir müddettir Barolar Birliği Başkanı'nın katılması gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın katılmayacağı ifade ediliyordu. Bu, demokratik bir tutum değildir. TBB Başkanı 100 bin avukatı temsil ediliyor. Avukatlığın dikkate alınmadığı, dinlenmediği bir yerde gerçek bir yargılamadan söz edilemez. Eleştirileri ne olursa olsun bu konuda tahammüllü olmak lazım. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın bugün burada olmasını bizler de arzulardık" diye kaydetti.

1 EYLÜL MESAJI

Demirtaş, bugünün 1 Eylül Dünya Barış Günü olduğunu hatırlatarak şunları söyledi; "Başta Ortadoğu olmak üzere, savaşların yaşandığı, kanın aktığı bütün coğrafyalara en acil ihtiyaç barış ihtiyacı olarak kendini dayatıyor. Umut ediyorum ki el birliğiyle başta kendi toprağımızda, ve bölgede barış için el ele verirsek, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.